Fra venstre: Kim, Eilert og Johannes gleder seg voldsomt

Fikk 30 000 kr til forestilling

– Volda har utrolig mange muligheter når det gjelder kunst og kultur. Disse vil vi benytte oss av mens vi er her.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Idéen om å lage komedieshow ble klekket allerede for ett år siden. De siste månedene har studentene Johannes Riise Undall, Eilert Assmann og Kim Andre Aakernes, jobbet på spreng for å få det ferdig. Nå er det bare én uke igjen til premieren.

- Man kan bli litt gæren av å bare være oss tre. Det er litt vanskelig å vite om noen ting er gøy lenger, eller om vi bare har blitt desillusjonerte av å snakke med hverandre i tre måneder i strekk. Så vi er livredde sånn sett, spøker Assmann.

Fikk støtte av Frifondet

Eilert Assmann i øvingsmodus

For å få mer futt i forestillingen har spøkefuglene fra Høgskulen i Volda søk om finansiell støtte fra Frifondet. Summen de da fikk havnet på hele 30 000 kr. Dette har hjulpet dem med alt fra kostyme til leie av sted. I tillegg til dette blir det gratis inngang på arrangementet.

- Det er til veldig god hjelp det. Hvis ikke hadde showet blitt noe helt annerledes, forteller Riise Undall.

Frifondet er en kulturell støtteordning som fordeler tilskudd til prosjekter drevet av barn og unge. Dersom du for eksempel planlegger å:

  1. Lage eller fremføre musikk

  2. Lage teater
  3. Ha forestilling eller kurs innen dans
  4. Lage film eller magasin

Så kan du få innvilget finansiell støtte.

Hva er planene videre?

Koreografien lager de selv

-Vi må se litt hvordan det går. Vi har snakket om å prøve å få spille showet andre steder, men det kommer an på om vi liker det eller ikke. Hvis vi ikke liker det, så driter vi i alt, også gjør vi det aldri igjen, humrer Assman lekent.

Forestillingen skal inneholde både sang- og danseinnslag. Også disse har studentene valgt å produsere selv. Men musikken, den har de fått litt hjelp med.

- Vi skal også ha med to flotte musikere på scenen, Erlend Arnesen og Erlend Odnes Kløvning. De er til stor hjelp, sier Riise Undall.

Showet tar sted neste uke 11. Mars på Rokken.

Powered by Labrador CMS