GOD ERFARING: Sigurd Bratli jobbet som snekker under produksjonen av storfilmen «Krigsseileren».

Sigurd (22) hamret løs på sett i ny storfilm

Volda-studenten Sigurd Bratli har hatt en sentral rolle bak kulissene av Norges Oscar-håp, «Krigsseileren».

Publisert

VOLDA: Den norske storfilmen «Krigsseileren» blir for tiden vist i hele landets kinosaler. Det mange kanskje derimot ikke vet, er at Volda-studenten Sigurd Bratli bidratt bak kulissene.

Medieproduksjonsstudenten var snekker for produksjonen, og jobbet blant annet med å få båten «D/S Hestmanden» klar til bruk på sett.

– Jeg jobbet i et snekkerteam, i samarbeid med scenograf og art-director på sett. Det var en veldig stor produksjon, og en del av jobben min var å skjule moderne ting, slik at det skulle se mer historisk korrekt ut, sier 22-åringen.

Søkte på annen jobb

For å forstå hvorfor Bratli fikk jobben, må vi spole tilbake noen måneder. En av lærerne hans hadde fortalt at produksjonen trengte folk og anbefalte Bratli å søke.

– Jeg søkte egentlig på rollen som produksjonsassistent. Det var en lang prosess. På dette tidspunktet visste ikke produksjonen hvor mange produksjonsassistenter de trengte.

Noen måneder senere fikk han tilbud om jobb. Da stod det mellom å være runner, som er en slags assistent på sett eller sjåfør.

– Jeg sa runner, og så sa vi takk for oss og la på, forteller Bratli.

Bare fem minutter senere ble han oppringt av scenografen. Han hadde sett på CVen til Brattli, og fått med seg at han hadde fagbrev i tømrerfaget. Derfor ville han gjerne ha Bratli med på snekkerteamet.

– Da var jeg ikke i tvil om at jeg måtte si ja, sier 22-åringen.

SVENNEBREV: Før Sigurd Bratli startet skolegangen som medieproduksjonsstudent ved Høgskulen i Volda rakk han å ta et svennebrev i tømrerfaget.

Norges Oscar-håp

Mandag kom nyheten om at «Krigsseileren» er Oscar-kandidat for Norge. Bratli legger ikke skjul på at han synes dette er stas.

– Det gjør opplevelsen enda bedre. Krigseileren er første spillefilm jeg har jobbet på, så det å få mulighet til å være med på et prosjekt som blir så godt likt, er helt rått.

– Har det gitt mersmak?

– Jeg sluttet som tømmer, og begynte på medieproduksjon for det var dette jeg ville gjøre. Men all erfaring ser bra ut uansett. Alt i alt var det en fin opplevelse, sier han.

KREDITERT: Sigurd Bratli er kreditert på IMDb.
Powered by Labrador CMS