ACTION!: Her har filmcrewet base – i et koselig lite nabolag i Tjørvågen.

Spiller inn internasjonal storfilm i Herøy

Det er mye hemmelighold: Men Nærnett fikk et lite innblikk i filminnspillingen av «The Hanging Sun».

Publisert Sist oppdatert

Filmprodusentene har valgt Sunnmøre som kulisse i filmatiseringen av Jo Nesbøs krimbok «Mere blod». Ifølge Variety har det allerede blitt spilt inn scener i både Ålesund og Fosnavåg.

Staben bruker Thon Hotel Fosnavåg som oppholdssted. Tirsdag formiddag var det høy aktivitet utenfor hotellet, selv om de ansatte der hverken ville avkrefte eller bekrefte at filmcrewet holder til der.

Fakta: «The hanging sun»

  • Denne måneden spilles «The hanging sun» inn på Søre Sunnmøre.
  • Filmen er et Italiensk-britisk samarbeidsprosjekt mellom produksjonsselskapene Sky, Cattleya og Greenland.
  • Italienske Francesco Carrozzini sitter i regissørstolen. Han har tidligere regissert musikkvideo for blant andre Beyonce og Jay-Z.
  • På rollelista finner man blant andre Peter Mullan, som har spilt i serien «Westworld», og Charles Dance, kjent fra serien «The Crown».

– Med en gang jeg leste boka, skjønte jeg at jeg måtte lage film av den, fortalte regissør Francesco Carrozzini til Variety tidligere i september.

Så lenge varer filmingen

Litt over en mil fra hotellet, i et nabolag i Tjørvåg i Herøy kommune, har produksjonen rigget seg til med kassebiler, aggregater og festival-telt. Etter det Nærnett kjenner til, ankom filmcrewet mandag, og skal være der ut uken.

SE VIDEO HER!

Rundt 200 meter nedenfor møter vi Heidi Therese Gardshol og Heny Mari Gardshol. Søstrene står ute på altanen og følger nysgjerrig med på hva som foregår.

Selv om de ikke vil avbildes, er de ivrige og forteller om hva de har opplevd den tida produksjonen har vært i nabolaget.

– Vi fikk et nabovarsel om at crewet skal holde til her i en liten periode, mer enn det vet vi ikke, men man blir jo veldig nysgjerrig, smiler de.

HER: Filminnspillingen skjer i Tjøravåg denne uka.

De forteller at filmingen trolig skjer oppe i skogholtet ved ei gammel trehytte. Og kanskje har de allerede fått et glimt av en av skuespillerne.

– Det gikk ei dame med et hvitt laken opp mot skogen, sier søstrene som ikke er sikre på om det var den kvinnelige hovedskuespilleren Jessica Brown Findlay.

De gleder seg til å se det ferdige produktet på kinolerretet.

– Det er veldig gøy at de kommer hele veien til Norge for å lage film, og det blir spennende å se hvor mye man får sett av Herøy i filmen. Vi skal se filmen på kino når den kommer, for å si det sånn! avslutter Henriette Therese Gardshol.

Fornøyd ordfører

Selv om ingen vil fortelle til Nærnett hvor mange personer produksjonen består av, er det uansett snakk om et stort antall med mennesker. Hvilket betyr penger i kassa til lokalsamfunnet.

Bjørn Prytz, ordfører i Herøy, jubler.

– Dette er bare veldig positivt. For det første så fører det til at det blir lagt igjen mer penger i kommunen, særlig innenfor overnatting og den biten. I tillegg vil filmen bidra til positiv markedsføring av kommunen.

Han fortsetter:

– Du kan bare se på hotellet: De har vel flere tusen overnattingsdøgn med denne produksjonen. Jeg regner også med at det er andre rekvisitter som blir kjøpt lokalt.

KAN JUBLE: Bjørn Prytz (Ap) liker at store filmer legges til Søre Sunnmøre.

Tidligere har filmer som «Mission Impossible» og «James Bond» blitt spilt inn på Søre Sunnmøre. Prytz har svaret på hvorfor stadig flere ser til området for filminnspilling.

– Det finnes ikke en finere eller bedre plass å spille inn film i uansett, fleiper han.

Eksakt når filmen lanseres på kino, er uvisst. Filmen vil også lanseres på streaming-plattformen til Sky for publikum i Storbritannia, Italia og Tyskland.

Powered by Labrador CMS