Radio Volda sendte direkte fra flytur:

Terje Reidar (75) er eldstemann i flyklubben: – Jeg er ikke så erfaren

Terje Reidar Refsnes har over 300 flyturer bak seg på Hovden, men mister ikke bakkekontakten av den grunn.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en Cessna 172-modell, sier Refsnes, som er styremedlem og pilot i Volda Ørsta Flyklubb.

Han sitter i cockpiten i det vesle flyet og forklarer hvordan de forskjellige knappene fungerer.

HOBBYPILOT: Terje Reidar Refsnes tok med Nærnett opp i luften. Klubbens eldstemann ville vise akkurat hvorfor han liker så godt å fly.
HOBBYPILOT: Terje Reidar Refsnes tok med Nærnett opp i luften. Klubbens eldstemann ville vise akkurat hvorfor han liker så godt å fly.

Refsnes er med sine 75 år eldstemann i Volda Ørsta Flyklubb. Klubben holder til på Ørsta-Volda lufthamn og tilbyr flyundervisning for hobbypiloter og som en del av pilotutdanningen.

Flyklubben drives på dugnad av en gjeng entusiaster. I 2017 bygget de en ny hangar. Nå har de også fått på plass et nytt klubbhus - som skal åpnes offisielt førstkommende lørdag.

Selvrealisering

– Jeg har reist rundt med jobben i 50 år, det var da jeg fikk interesse for flyving. Jeg begynte for 17-18 år siden og har hatt flysertifikat de siste 15 årene.

Antall medlemmer i klubben øker stadig. I år rundet de 100 medlemmer.

– Det er en aktiv klubb som drives godt, noe som helt sikkert bidrar til veksten. Det er mye penger blant folk, og mange ønsker å realisere det de drømmer om. Det spiller nok også inn, tror Refsnes.

Fri som fuglen

Hobbypiloten sier det er nysgjerrigheten som har trukket ham til flymiljøet.

– Det sier seg selv at det er spenning involvert. Oppe i skyene er man fri som fuglen. I "gamle dager" var det få som hadde kjangs til det, og om man skal ta flysertifikatet må man gjøre det skikkelig. Det er mye å sette seg inn i. Det nytter ikke å gjøre det halvhjertet.

Men han nekter å kalle seg selv for en erfaren pilot.

– Jeg er ikke så erfaren, jeg er ikke det.

Se video øverst i saken.