Rektor Arnt Ole Grimstad har ledige rom på skolen. Foto: Borghild Kvæven

Flyktninger kan flytte inn på folkehøyskolen

Rektor på Sunnmøre Folkehøgskule ser for seg en egen klasse med ukrainske flyktninger.

Publisert Sist oppdatert

ULSTEIN: Sunnmøre Folkehøgskule ønsker flyktninger fra Ukraina velkomne. Rektor Arnt Ole Grimstad håper nå at kommunen tar i mot så mange flyktninger som mulig.

- Vi har spilt inn til Ulstein kommune at vi kan og ønsker å bidra.

Han tror skolen kan være en ressurs enten det gjelder bosetting i en overgangsperiode eller på en mer permanent basis, eller gjennom programskaping, mat og undervisning.

Kan bli en egen klasse på skolen

- Om det skulle komme noen i folkehøyskolealder, så kan skolen være en fin arena for sosialisering og for å lære norsk språk og kultur.

Han ser for seg at det kunne vært en egen klasse med flyktninger i denne aldersgruppen og tror det vil kunne bidra til å gjøre dem tryggere.

- Vi er bevisst på at det er et stort ansvar å ta i mot mennesker som har vært på flukt. Samtidig tror jeg at det å bli møtt med hjertevarme kan bety mye.

Kommunen positiv til samarbeid

Leder for mangfold og integrering I Ulstein kommune, Lars Erling Bjåstad Hovlid, er positiv til forespørselen og ser ikke bort i fra et samarbeid.

- Folkehøyskolen er en veldig god integreringsarena, så det tror jeg er en god idé, sier Hovlid.

Politikerne skal torsdag kveld vedta hvor mange flyktninger kommunen skal ta imot. Staten har oppfordret Ulstein til å ta i mot 135 flyktninger, en stor andel er ukrainske.

Powered by Labrador CMS