HAVILA HOTEL RAFTEVOLD: Her er det klart med 80 sengeplasser om Volda Kommune sier ja
HAVILA HOTEL RAFTEVOLD: Her er det klart med 80 sengeplasser om Volda Kommune sier ja

– Vi må være innstilt på å få det til

Volda kommune jobber med å finne plass til flyktningene som kommer. Havila Hotels Raftevold i Hornindal stiller gjerne opp med sengeplasser.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: IMDI (inkludering og mangfoldsdirektoratet)har bedt Volda å ta imot 150 flyktninger fra Ukraina.

– 150 flyktninger må vi være innstilt på å få til, sier Sølvi Dimmen (Sp) ordfører i Volda kommune.

Kommunen jobber for øyeblikket med å finne ut hvordan mottaket skal se ut, og hvor flyktningene kan plasseres. Kommunen har allerede sagt ja til 50 flyktninger.

– Vi skal klare å finne bolig til 150 flyktninger og vi skal ha nok kapasitet i barnehagene, men det kan være litt knapt på sentrumsskolene. Det skal vi ta en nærmere titt på. Skal vi ta imot et stort antall flyktninger som skal dele på den helseressursen vi har, kan det være en vanlig volding sitt bidrag og vente litt lengre, sier Dimmen.

I dag etterlyste kommunen etter potensielle boliger hos voldinger.

– Allerede fra da krisen starta, har jeg fått mange telefoner fra folk som tilbyr bosted. Dette oppfordrer jeg folk til å fortsette å gjøre. Det er ikke sikkert vi kan bruke det, men veldig greit å vite hva som er tilgjengelig, sier Dimmen.

Havila Hotel tilbyr 80 sengeplasser

Havila Hotels AS har sagt til kommunen at de kan ta imot flyktninger på sitt hotell i Hornindal. Reiselivsdirektør Gunther Dahler mener det er viktig å ta ansvar i den situasjonen vi står i nå.

GUNTHER DAHLER: Reiselivsdirektøren mener vi må gjøre det vi kan.
GUNTHER DAHLER: Reiselivsdirektøren mener vi må gjøre det vi kan.

– Tallet av ukrainere som krysser grensene blir bare høyere og høyere. Det er en selvfølge at man skal ta ansvar. Å ikke gjøre det synnes jeg er underlig, rart og sårende, sier Dahler

Dahler sier at de vil stille hotellet disponibelt om Volda er interessert i det. Han tok umiddelbart kontakt med kommunen da regjeringen gikk ut med et ønske om at private aktører skulle ta kontakt og kunne hjelpe til.

– Jeg mener i den situasjonen vi står i verden og Europa akkurat nå, så vil det være galskap å ikke kunne delta. Det er et lite bidrag i det store bildet, sier Dahler.