TOMMEL OPP: F.h.: lufthavnsjef Svein Arne Vik, ordførerkandidat i Ørsta Tove Halse Digernes, stortingsrepresentant Geir Inge Lien, Volda-politiker Rebecca Riise Bjerknes, ordfører i Ørsta Stein Aam, ordfører i Stranda Jan Ove Tryggestad, og fylkesleder i Sp, Marit Nerås Krogsæter.

Flypriser reduseres med opptil 50 prosent – En gavepakke til distrikts-Norge

Regjeringen vil styrke flytilbudet i distriktet ved å kutte i prisene på flybilletter. – En gledens dag, sier stortingsrepresentant Geir Inge Lien.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA-VOLDA LUFTHAVN: Onsdag morgen sendte samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Sp) ut en pressemelding om at de regionale FOT-rutenes makspriser vil halveres fra 1. april 2024.

FOT-rute

FOT: Forpliktelser til offentlig tjenesteytelse

Avtale der staten betaler et vederlag for at flyoperatører skal ta på seg ruter som blir ellers ville gått i minus.

Kilde: Nrk

– De regionale flyrutene er en viktig del av samferdselstilbudet i distriktene. Derfor har regjeringen vedtatt å styrke rutetilbudet, og reduserer billettprisene i de kommende FOT-utlysingene med avtaleoppstart i 2024, heter det i pressemeldingen.

Lavere priser, flere seteplasser

På Ørsta-Volda Lufthamn kunne Ørsta-ordfører Stein Aam og partikolleger fra Senterpartiet fortelle mer om nyheten.

– Senterpartiet har vært opptatt av å styrke FOT-tilbudet, og dette opplegget kommer nå inn i statsbudsjettet i 2024. Dette er et brennhett tema som vi ser viktigheten av. Vi skal fortsette med å jobbe hardt for å utvilke kortbanenettet vårt, sier stortingsrepresentant Geir Inge Lien.

I tillegg til lavere priser på flybillettene, legger Lien til at de vil jobbe for flere seteplasser.

FORNØYD: Stortingsrepresentant Geir Inge Lien (Sp) forteller om nyheten med sine partikolleger.

– Vi ser behov for flere seter for å styrke tilbudet, etterspørselen går nok opp når prisene går ned, sier han.

Et mer attraktivt distrikt

Ifølge Ørsta-ordfører Stein Aam (Sp) er dette en ordentlig gladmelding for distriktene.

– Det er tre pilarer som er viktige at vi greier å bevare her i området. Det er sjukehuset, høgskolen og flyplassen. Det er viktig for regionen for å styrke vår indre del, sier ordfører Aam.

Ordførerkandidat i Ørsta, Tove Halse Digernes (Sp), fortsetter:

– På en t-skjorte man kan kjøpe i Ivar Aasen-tunet står det «eg kjem frå ein stad der det ikkje går tog». Det er dette som er vårt tog, og er det som skal til for at det skal bli lettere å bo i distriktet. Det er en gavepakke som vil bety mye for veldig mange, sier Halse Digernes.

Volda-politiker Rebecca Riise Bjerknes (Sp) påpeker pendlemulighetene ordningen kan medføre. Hun sier at pandemien har bidratt til oppdagelsen av at man kan jobbe fra hvor som helst.

– Regionen byr på veldig mange fine ting som gjør oss interessante for veldig mange, men kanskje man vil jobbe et annet sted. Når det blir enklere å komme seg til møter med fly i Oslo eller Bergen, så blir distriktet her veldig attraktivt igjen. Det er jo den fineste plassen å bo i hele landet, sier Riise Bjerknes.

Powered by Labrador CMS