SPENT: Stein Tore Eikeset har alltid vært interessert i å kaste seg ut i det, nå med en helt egen platespiller.
SPENT: Stein Tore Eikeset har alltid vært interessert i å kaste seg ut i det, nå med en helt egen platespiller.

Først etter Tandberg: - Jeg liker å kaste meg ut i ting

Platespilleren har de siste årene fått sin renessanse. Nå har Norges første platespiller på 45 år, blitt utviklet i Hovdebygda.

Publisert

Platespillerens tid hadde lenge sett ut til å være, men er nå på en oppsving. Nå har Stein Tore Eikeset og hans makker Sigbjørn Denton Mork, laget den første norskproduserte platespilleren siden Tandbergs opphør på slutten av 70-tallet.

- Jeg har ikke hørt om noen andre som har laget noe lignende, nei. Vi er høyst sannsynlig de første siden Tandberg til å produsere dette på norsk jord. Flere har importert platespillere og satt sitt navn og logo på det, men arbeidet har ikke blitt gjort i Norge, forteller en entusiastisk Stein Tore Eikeset.

Å lage en platespiller, har vært en drøm for Mork over lang tid og når muligheten bøy seg kunne ikke Eikeset takke nei.

- Dette er jo et prosjekt Sigbjørn har drevet med i mange år og en dag lurte han på om jeg ville være med på å bistå han. Det kunne jeg ikke takke nei til og jeg gleder meg til å vise frem det ferdige resultatet, forteller Eikeset.

Til helgen skal nemlig Eikeset ta turen til Horten, på Hifi-messa og vise spilleren frem til musikkyndige fra inn- og utland. 

Den siste av disse spillerne laget i Norge, er høyst sannsynlig laget rett før Tandbergs opphør i 1978. Nå skal verden bli kjent med en platespiller utviklet på norsk jord, atter en gang.

FERSK VINYL: Kun få detaljer gjenstår før det ferdige produktet kan vises frem på Hifi-messa i Horten kommende helg.
FERSK VINYL: Kun få detaljer gjenstår før det ferdige produktet kan vises frem på Hifi-messa i Horten kommende helg.

Hvor mye prosjektet koster i kroner og øre, er ikke Eikeset sikker på, men med god hjelp økonomisk av Innovasjon Norge, har prosessene gått noe raskere enn han først fryktet.

- Det er ikke billig, men jeg kan ikke gi det noe godt anslag på pris. Vi har vært veldig heldig som har fått hjelp av Innovasjon Norge og håper at de også vil bistå i arbeidet med å nå det internasjonale markedet, forteller Eikeset.

Eikeset tror nyvinningen deres kan være noe smal for kun et norsk marked, og legger derfor ikke skjul på at de sikter mot det internasjonale markedet.

- Vi ser et stort potensiale i internasjonale kunder og derfor gleder vi oss også til å kunne få innspill fra kyndige musikkentusiaster i Horten, som kan hjelpe oss med å spisse produktet, avslutter Eikeset.

Nedenfor kan du se reportasjen laget fra platebaren i Hovdebygda.

Powered by Labrador CMS