LAG FRA HELE LANDET: I helga arrangeres det Volleyball NM U15 i Volda og Ulsteinvik. Bildet er fra åpningseremonien tidlig fredag.

Første NM-serve på tre år er slått

Ungdommer helt fra Tromsø til Kristiansand skal konkurrere om NM-gull i Volda denne helga. Etter tre år med pandemi kjennes det på volleyballglede i hele hallen.

Publisert

VOLDA: Rundt 600 spillere fra 48 lag fra 37 forskjellige klubber skal fylle lokalene på Volda Campus Sparebank 1 Arena og Ulsteinhallen de neste tre dagene. Totalt 250 frivillige stiller opp for å få arrangemnetet til å gå. Start-serven for turneringen gikk på fredag klokka 10.

ENDELIG NM: Rune Aarflot er prosjekt- og turneringsleder for NM.

Første NM for U15 på tre år

– Det er ingen av lagene som har spilt utenfor regionen siden 2019, siden alt ble avlyst på grunn av corona. Dette blir den første NM for U15 på tre år, sier Rune Aarflot, prosjekt- og turneringsleder for NM.

SLÅR TIL: Ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, servet en volleyball for å sette i gang turneringen under åpningsseremonien.

Klubbens arbeid med å få Volleyball NM U15 arrangert i Volda startet allerede i 2018. Etter planen skulle det arrangeres i Volda i 2021, men på grunn av pandemien ble det utsatt nok et år.

Aarflot tror det som blir mest spennende i helga blir å følge Voldajentene.

– Man må jo være litt lokalpatriot. Det skal bli spennende å se hvor de havner hen.

HÅPEFULL: – Jeg tror vi har sjangs for å gå for gull. Vi har veldig mange gode spillere, sier Edna Todorova (13).

Tror på gull

Edna Todorova (13), tidenes yngste elitespiller, spiller for hennes egen aldersgruppe i Volda denne helga.

– Er det noen lag du gruer eller gleder deg til å møte?

– Jeg gruer meg egentlig ikke til å møte noen. Det blir spennende å se hvor gode de andre lagene er. Kanskje får vi en ny utfordrer.

– Hvordan tror du helgen kommer til å gå?

– Jeg tror helgen kommer til å gå bra hvis vi ikke blir redde. Det skal mye til for at dette skal gå dårlig.

Todorova spiller ellers for elitelaget til KFUM Volda.

TRENER MED TROA: – Det viktigste er at vi holder hodet kaldt, sier Bernaas.

Voldas assistenttrener, Rune Bernaas, har håpet oppe for Voldajentene.

– Jeg tror vi kan kjempe om må bli de beste. Nå håper vi at vi kan spille to gode kamper og komme rett i en åttendedelsfinale.

– Det er jo NM, alt kan skje.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD STEMNING: Bernt Humberset, trener for U15 guttelaget, og kiosknansvarlig, Hanne Elin Harnes, gleder seg til helga.

Bernt Humberset, trener for U15 guttelaget Volda, forteller at guttene er spente på helga. De har trent siden oktober for dette.

– Vi har møtt få lag under korona. Dette blir den første store testen på lag utenfor fylket. Hvis de klarer å holde nervene i sjakk så skal dette gå bra. Guttene er veldig spente, og har lagt inn mye forberedelser med tre treninger i uka siden høsten.

Storfornøyde med NM i Volda

EM gull-vinner i beachvolleyball, Jørre Kjemperud, er med i helga for å følge kampene. For øyeblikket er han trener for U15 Vikersund med sønn som spiller. Han var svært imponert med den nye Volda Campus Sparebank 1 Arenaen.

– Det var helt fantastisk å kjøre over fjellet å komme ned til Volda til denne perfekte hallen. Jeg skulle ønske at det var flere som turte å bygge like bra som det Volda har gjort.

David Cox er teknisk ansvarlig for NM i helga og kommer fra Norges Volleyballforbund. Så langt syntes han at alt har gått veldig bra.

– Med tanke på forberedelser og samarbeid med klubben så har laget gjort en god jobb hittil. Bare det å være her er ekstremt fantastisk, og anleggene begge steder er helt fantastiske. Det i seg selv gir spillerne de beste rammen vi bare kan drømme om.

NM holdes i helga 1-3 april i Volda Campus Sparebank 1 Arena og Ulsteinhallen.

KOMPISER: Kjemperud hedret Cox for arbeidet hans i NM.
Powered by Labrador CMS