');
Foto: Phillip Lusk
Foto: Phillip Lusk

Førstehjelp i eksamenstiden

Det er håp om å gi studentene et lite pusterom i en stressende tid og samtidig hjelpe de litt på vei med det akademiske. Det sier Elin Gundersen som er rådgiver ved biblioteket i Volda.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken er det hjelp å få for studenter som forbereder seg til eksamen. Arrangementet har fått navnet “Førstehjelp i eksamenstiden”, og varer frem til lørdag 28. november.

I Volda forbereder nå flere tusen studenter seg på en tøff eksamensperiode. Men fortvil ikke. Det er støtte og hjelp å få.

- Vi er en del av Velferdsgruppen ved Høgskulen i Volda. Flere andre er også med, blant annet flere avdelinger og Studentsamskipnaden.

Dette svarer Elin Gundersen når hun blir spurt om hvem som står bak arrangementet. Ett av tilbudene er støtte med det akademiske i form av studentassistenter.

De sitter på biblioteket fem dager i uka og hjelper til med blant annet studieteknikk, kildekritikk og akademiske spørsmål.

- Vi tilbyr gratis frokost og kveldsmat. Man glemmer jo ofte å spise litt når man har mye å gjøre, så vi håper jo at det kan være et lite avbrekk og samlingspunkt

I kantina fremover de neste dagene kan sultne studenter hendte seg både frokost og kveldsmat.

- Det er tredje året som arrangementet blir gjennomført, forteller rådgiveren.

Elin Gundersen har mottatt mange gode tilbakemeldinger på tilbud. I 2019 var det 200 studenter som møtte opp på kveldsmat og i fjor hadde de et tilbakemeldingsskjema hvor de mottok mange gode tips og fikk gode tilbakemeldinger