FORFALLER: Sølvi Dimmen forteller at det vakre huset fra 1925 har forfalt de siste årene uten tilstrekkelig tilsyn.

– Uvilje skal ikke belønnes

Tømrer prosjekt AS fikk tirsdag tillatelse av formannskapet til å ta neste steg i planleggingen med å bygge ut Rotsetvegen 5. Samtidig ba politikerne utbyggerne vurdere om de kan bevare det 97 år gamle huset som i dag står på tomta.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Politikerne var enstemmige for oppstart av privat detaljregulering med formål om å etablere eneboliger og tomannsboliger på tomta. Arild Iversen (Krf) og Ola Perry Saure (SP) stemte imot at formannskapet skulle be utbygger vurdere om huset kan stå.

Ville bevare

Sølvi Dimmen var den som tok opp en eventuell bevaring.

- Dette huset har stått der i ganske mange år uten at det har blitt gjort noen verdens ting med det, da faller maling av og det ser shabby ut. Men vi vet at det er ikke fryktelig mange år siden det ble skifta tak og bordkledning. Uvilje skal iallfall ikke premieres.

Videre påpeker hun at tømmerhus kan vare i hundrevis av år og er veldig bærekraftige.

- Det er et veldig flott tømmerhus, det kan til og med plukkes ned og settes opp igjen. Dette handler om bærekraft, vilje og hvilken utvikling vi vil ha. Dette setter en standard for lignende saker. Vi får se hva reguleringsprosessen fører til, men vi gir et signal om at vi ønsker både fortetting og bevaring. Det går an å la seg kombinere.

Må ha fornying

Arild Iversen (Krf) mente at huset har hatt sin tid og at tomta og området trenger en fornying i form av nye bygg.

- Det huset som står på tomta i dag, var en gang i tida et fint hus som passet godt inn i nabolaget. Nå har det stått tomt og uten vedlikehold i mange år, derfor stemte jeg imot.

Hele ni naboer har sendt i klage til kommunen om både utbygningen og hvordan den vil påvirke den private vegen til boligene. I klagen kommer de med sterk kritikk av hvordan Tømrer prosjekt AS har gått frem.

Til naboens rop om hjelp svarer Sølvi Dimmen følgene: - Vi har møtt naboene og vil selvfølgelig ta med deres bekymring med i betraktningen.

Powered by Labrador CMS