FJERNER PRODUKTER: Butikksjef på Meny i Fosnavåg, Jon Robert Moen, er i full gang med å fjerne alle russiske varer fra butikkhyllene.

Fjerner alle russiske varer:
– Folk vil ikke merke noe særlig til det

I forrige uke annonserte Norgesgruppen at de fjerner alle russisk-produserte varer fra butikkhyllene. – Vi har fått en del henvendelser på dette, og fjerner produkter fortløpende når vi oppdager dem, opplyser butikksjef Jon Robert Moen i Meny Fosnavåg.

Publisert Sist oppdatert

HERØY: På Meny Fosnavåg har det kommet flere henvendelser om russiske varer den siste tiden. Butikksjef Jon Robert Moen kan forsikre om at alle russiske varer nå er borte fra hans butikk.

– Vi har fjernet alle de produktene vi har fått beskjed fra høyere hold om å fjerne. De produktene blir nå satt i karantene inntil videre, opplyser Moen.

På grunn av avgjørelsen om å fjerne alle russiske varer er noen kunder bekymret for at vareutvalget blir dårligere. Moen mener dette ikke er et problem.

– Vi er en butikk med godt over 10 000 varer inne. Når vi nå plukker ut et fåtall, så vil nok ikke folk merke noe særlig til det. Jeg vil bli overrasket om kundene våre savner noen av de produktene vi nå har fjernet, sier butikksjefen.

Viktig prinsipp

Kommunikasjonssjef i Norgesgruppen Kine Søyland bekrefter at de aktuelle produktene trekkes for å sende et tydelig signal, og markere avstand til det russiske regimet.

– Stort sett når vi trekker en vare tilbake så er det på grunn av en produktfeil, men i dette tilfellet er det politisk motivert, opplyser Søyland.

Hun understreker at det av prinsipp er viktig å markere avstand, men at det ikke er mange varer det er snakk om.

– Det er foreløpig kun snakk om noen og tjue varer fordelt på alle våre butikker. Dette vil altså ikke bety noen betydelig nedgang i vareutvalget i butikkene våre, opplyser Søyland.

Kommunikasjonssjefen er tydelig på at dette ikke gjøres for å ramme befolkningen eller enkeltprodusenter i Russland, og vil derfor ikke gå ut med konkret informasjon om hvilke varer som fjernes. Generelt opplyser hun at det for det meste dreier seg om sukkervarer, og noe skalldyr.

– Vi gjør også nye vurderinger fortløpende. Hver gang vi oppdager et nytt produkt med russisk tilknytning, så fjerner vi dette produktet så fort vi kan.

Kontinuerlig vurdering

På Meny Fosnavåg jobbes det kontinuerlig med å sjekke hyllene for russiske produkter. Butikksjef Moen opplyser at arbeidet med fjerning av varer har gått bra så langt.

– Hver gang vi finner et nytt russisk produkt i våre hyller, gir vi beskjed til kjeden, og så er det hovedstyret som sender ut melding til de butikkene det gjelder om å fjerne varen fra hyllene. Stort sett går dette knirkefritt, sier Moen.

Produktene er fine de, det er bare at de tilfeldigvis er produsert i Russland, og naturlig nok er det mange som ikke vil handle russiske produkter akkurat nå.

Jon Robert Moen

Han opplyser at systemet som brukes er det samme som blir brukt når varer trekkes på grunn av produksjonsfeil. I dette tilfellet settes varene kun i karantene, da det rent kvalitetsmessig ikke er noe galt med produktene som trekkes.

– Produktene er fine de, det er bare at de tilfeldigvis er produsert i Russland, og naturlig nok er det mange som ikke vil handle russiske produkter akkurat nå, sier Moen.

Kommunikasjonssjef Søyland kan bekrefte at mange har tatt kontakt med spørsmål om russiske varer, og er nå glad for å kunne gi oppklarende svar på alle spørsmål.

- Vi har fått en del henvendelser fra kunder som ikke vil kjøpe russiske varer. Litt av grunnen til at vi har tatt denne beslutningen er for at kundene våre skal slippe å tenke på dette, fordi vi har gjort det for dem. Nå kan kundene være trygge på at ingen av butikkene til Norgesgruppen selger russiske produkter.

Powered by Labrador CMS