I år fyller denne gjengen 15 år

For andre gang i 2024 var det duket for trening for Hødd United. Spillerne og trenerne selv er mer enn klar for et nytt år. 

Publisert Sist oppdatert

ULSTEINVIK: – Treningen var helt super! Jeg håper dette kan fortsette så lenge som mulig, forteller Anna Elise Dalhaug Haugen.  

Anna Elise, som er kaptein i Hødd United, har spilt for laget i snart ti år. Selv om hun har mye rutine er ønsket om at disse treningene skal fortsette stor. 

BALL I FOKUS: På treningene til Hødd United kjempes det om ballen.

– Helt fantastisk at det har gått hele 15 år! I starten var det bare tre-fire stykker som dukket opp, men det har utviklet seg til en stor gruppe med årene. I dag er det vinter og det regner godt, så vi er litt færre enn til vanlig, humrer trener Bård Dalen.

Hødd United er et tilrettelagt fotballag for alle i regionen Søre Sunnmøre. Tilbudet er for begge kjønn. 

Hva er tilrettelagt fotball?

Tilrettelagt fotball er et tilbud om fotballtreninger til mennesker med funksjonsnedsettelse. Noen har også organisert seg slik at de kan delta på cup-spill regionalt. Kilde: NFF

VIKTIGE INSTRUKSER: Bård Dalen (mannen i svart) er aktiv på treningsfeltet under øktene.

En jobb som virkelig betyr noe 

– Det har vært en helt fantastisk gjeng. Vi har en aldersforskjell fra 15 til 58. Det er ikke akkurat opptakskrav for å komme hit, men man må selvfølgelig oppføre seg. Det er det viktigste. At alle har respekt for hverandre.

Dalen, som er styreleder i Hødd fotball og trener i Hødd United, sier at det er veldig viktig med et sånt lag for spillerne. Han mener det å kunne få muligheten til å være med og bli respektert på et sånt lag er det viktigste for de fleste:

– Det å få være på lag med andre og få på seg en drakt betyr noe. At alle her blir behandlet som likeverdige spillere tror jeg betyr ekstremt mye for samtlige. Noen av disse har vært med i 15 år. Det synes jeg forteller litt.

Ifølge han selv er det veldig meningsfullt, og det gjør noe med han å se at det betyr noe for spillerne. Jobben han nå driver med har også gjort det vanskelig å tenke på å slutte en gang:

– Når man først har begynt er det vanskelig å slutte med noe sånt. Man blir så gode venner med dem. Hele gjengen har blitt en kameratgjeng. Alle er venner, både spillere og trenere. 

Dalen og de andre trenerne gjør denne jobben frivillig. 

Trener Dalen er klar på at han mener dette laget bør fortsette til all evighet:

– Spillerne kommer og går. Trenerne kommer og går. Det viktigste er at de alle har sine høydepunkter så lenge det varer.

Fotball er supert! 

Etter treningen uttrykker flere av spillerne stor glede og entusiasme over økten som nettopp har funnet sted: 

– Jeg synes det var en veldig gøy trening! Det beste var da vi fikk prøve oss på en skyteøvelse midtveis i treningen. Det ble så mange mål at jeg mistet tellingen, forteller Thea Åmelfot. 

Thea sier at hun ikke har vært med i mer enn fire år. Hun stortrivs likevel hver eneste trening. 

FORNØYD: Thea Åmelfot var svært fornøyd etter treningen onsdag.

Storscoreren, Gustav Bauvak Grimstad, forteller at han fant veien til nettmaskene hele sju ganger under dagens trening. Nå ser spilleren frem til fremtidige cuper og nye muligheter til å sette ballen i mål:  

– Kamper og cuper er noe jeg gleder meg til!

Jan Magne Aurvåg har vært med i alle 15 år som spiller i Hødd United. Dette er han selv veldig stolt over.

– Det er veldig bra at vi fyller 15 år. Alt er gøy her. Nå ser jeg frem til nye treninger og turneringer!

Hødd United har treninger hver onsdag fra kl. 17.00-18.00. 

Powered by Labrador CMS