REVANSJE: Hovedtrener for Hødd IL Kevin Knappen satser på revansje og tre poeng i søndagens kamp mot Kongsvinger IL.

Knappen om skjebnekampen: – Vi er kun fornøyd med seier

Søndag ettermiddag møtes tittelkonkurrentene til dyst i 2. divisjon. Poengfordelingen kan stoppe drømmen om direkte opprykk.

Publisert Sist oppdatert

Søndag klokken 15 sparkes skjebnekampen mellom Hødd IL og Kongsvinger IL i gang på Høddvoll stadion. Gjestene fra Kongsvinger leder, i skrivende stund, 2. divisjon avdeling 1 med fire poeng, like bak ligger Ulstein-laget på andreplass. Hødd og hovedtrener Kevin Knappen forventer en tøff og underholdende kamp.

– Vi skal gå aggressivt ut fra første stund. Dette er en viktig kamp for begge lag, og vi har ikke råd til å legge oss bakpå. Klubben er klar over hvor viktig disse tre poengene er, og vi kommer ikke til å satse på noe mindre, sier Knappen.

Med 16 spilte- og ti gjenstående kamper er dette et skjebnesvangert oppgjør mellom klubbene. Poengfordelingen etter søndagens kamp kan være avgjørende for de to lagene. Førsteplassen vil gi direkte opprykk til OBOS-ligaen neste sesong.

Det forrige oppgjøret mellom de to lagene endte med 1-0-seier til Kongsvinger på deres hjemmebane, Gjemselund stadion.

Sulten tropp

Knappen innrømmer at troppen vet hvor viktig søndagens kamp er, men forteller at troppen er klar for å utfordre avdelingslederen om førsteplassen.

REVANSJESUGEN: Gutta på Hødds A-lag er sulten på revansj mot Kongsvinger.

– Det er veldig god stemning i troppen. Vi er et lag i god form og det løfter laget. Alle gutta er sulten på å ta tre poeng på søndag og vi vil kjempe til siste minutt, sier hovedtreneren.

Dersom Kongsvinger skulle dra hjem med alle tre poengene i bagasjen etter søndagens kamp, vil Vinger-guttene lede serien med syv poeng, med en kamp mindre spilt enn Hødd.

– Vi har en flott tropp som bygger på lokalgutter, og så har vi hentet inn noen nasjonale og internasjonale spillere. Sammen har alle et felles mål om å løfte klubben og hverandre. Gutta setter fotballen først, og holder veldig god stemning i troppen, forteller Knappen.

Gratis inngang

Hødd IL, i samarbeid med sine sponsorer og støttespillere, tilbyr en hjemmekamp i sesongen med kostnadsfri inngang for alle tilskuere. Denne sesongen blir gratiskampen nettopp mot Kongsvinger.

– Det er gratis inngang denne søndagen, og vi håper på full stadion. Tilskuerne må inn på klubbens nettsider og forhåndsbestille billetter. Vi håper på god stemning og at så mange som mulig stiller opp og støtter laget, sier Knappen.

Videre forteller han at forhåndssalget på torsdag ligger på rundt 1400, men at han håper de resterende 400 billettene forsvinner før kampstart. Grunnet smitterestriksjoner er det bare plass til 1800 tilskuere på Høddvoll.

Vil tilbake til toppfotball

Med ti kamper igjen av året sesong, ligger Hødd godt an til å rykke opp til OBOS-ligaen. Sesongen største konkurrent er Kongsvinger, men Knappen lar seg ikke true av søndagens motstander.

STOLT: Hødd har en stolt fotballhistorie, nå ønsker Knappen å gjenta tidligere bragder.

– Hødd er en stolt klubb med mye historie i norsk toppfotball. Planen for hele klubben er å komme oss tilbake dit hvor vi hører hjemme. Selv om det er en viktig kamp på søndag behandler vi den som alle andre kamper, sier hovedtreneren.

Seier mot Kongsvinger vil være et viktig steg mot drømmen om opprykk og muligheten til å kunne igjen etablere seg i OBOS-ligaen.

Hødd - Kongsvinger spilles søndag klokka 15.00 på Høddvoll stadion.

Tabell: PostNord-ligaen avdeling 1

1. Kongsvinger - 15 KS - 40 PNG

2. Hødd - 16 KS - 36 PNG

3. Brattvåg -16 KS - 27 PNG

4. Asker - 13 KS - 26 PNG

5. Eidsvold TF - 16 KS - 26 PNG

6. Alta - 16 KS - 26 PNG

7. Tromsdalen - 14 KS - 24 PNG

8. Kvik Halden - 16 KS - 24 PNG

9. Moss - 16 KS - 16 PNG

10. Vålerenga 2 - 14 KS - 15 PNG

11. Bærum - 16 KS - 14 PNG

12. Florø - 16 KS - 11 PNG

13. Fløya - 14 KS - 8 PNG

14. Senja - 16 KS - 7 PNG

Powered by Labrador CMS