TOMROM: Hødd Fotball må finne en ny hovedtrener til 2022-sesongen.

Blanda følelser etter Knappens overgang

Hødd-trener Kevin Knappen går til Bryne etter sesongslutt. Det bekreftet klubben tirsdag. – Jeg synes timingen er helt feil, sier supporterleder.

Tirsdag kom pressemeldingen om at hovedtrener Kevin Knappen forlater Hødd til fordel for OBOS-klubben Bryne etter sesongslutt. Opprykksjagende Hødd må dermed på trenerjakt. Men heldigvis for klubben fra Ulsteinvik, har de tiden på sin side.

Ifølge styreleder i Hødd Fotball, Kari Mette Sundgot, finnes det ingen idelle tidspunkter i fotball.

– Slik er fotballen nå til dags - spillere og trenere går her og der. Vi må bare se fremover. Det hjelper oss litt i prosessen at vi får avklart dette i god tid før sesongen slutter, sier Sundgot.

– Fokuset vårt er å avslutte 2021-sesongen med Kevin, men vi skal smått begynne å tenke på ny hovedtrener.

Sundgot mener det ikke vil påvirke sesonginnspurten til Hødd at Knappen har signert kontrakt med Bryne.

Når begynner dere å se på kandidater?

– Det er veldig tidlig ennå, men vi kommer til starte før sesongslutt.

Har dere noe formening om aktuelle kandidater?

– Nei, ingen.

Mulige kandidater?

Jørgen Tjærnås er ekspert på norsk fotball, og mener flere kan være aktuelle som ny Hødd-trener. Han synes det er vanskelig å si noe konkret på nåværende tidspunkt, men mener det er en attraktiv jobb fordi Hødd er en satsningsklubb.

– Tor Thodesen og Haakon Lunov kan være kandidater for Hødd, foreslår Tjærnås før han legger til:

– De har meritter som bør tilsi at de kan være interessante for trenerjobben.

Tor Thodesen er hovedtrener for Kvik Halden - klubben er i samme divisjon som Hødd. Haakon Lunov har kontrakt med 2. divisjonsklubben Fram Larvik.

BRYNE-KLAR: Kevin Knappen har mininum seks kamper igjen av Hødd-ferden før karrieren går sørover til Bryne.

Om selve overgangen til Kevin Knappen, synes Tjærnås imidlertid at dette skjer på et spesielt tidspunkt. Han synes heller ikke det er så stor forskjell på klubbene.

– Det er spesielt med tanke på at det er en sjanse for at Bryne kan møte Hødd i en playoff om spill i 1. divisjon i 2022.

– Jeg mener denne overgangen er et steg til siden, konstanterer han.

– Hva gjør man da?

Guttorm Vartdal, leder i Hødds supportergruppe «Blåsarane», stusser også over tidspunktet på annonseringen av overgangen.

– Jeg synes timingen er helt feil og den er litt rar, sier supporterlederen.

Hvordan burde det ha blitt løst?

– Problemstillingen er selvfølgelig ikke enkel - det er både fordeler og ulemper å vente med en avklaring, men det har vært et trykk i media rundt dette. Det er en del kamper igjen av sesongen, og det er på de kampene fokuset til Hødd burde ligge, fremfor å lete etter ny trener. Det er bare å håpe at enkeltspillere ikke blir påvirket av dette.

Vartdal krysser fingrene for at Hødd ikke møter Bryne i en playoff. Han synes det er vanskelig å spå utfallet av et slikt oppgjør.

– Nei, hva gjør man da?, spør han seg selv to ganger.

Supporterlederen synes i likhet med styrelederen at det er for tidlig å spekulere rundt mulige trenere. Han håper Hødd-styret kan finne en trener som baserer spillet på mye av det samme som Kevin Knappen; høytpressende og offensiv fotball.

– Knappen kommer til å bli savnet.

Hødd og Knappen har igjen seks kamper av sesongen. Neste kamp spilles på Høddvoll mot Eidsvold lørdag klokken 16.

Powered by Labrador CMS