I FLYTSONEN: Volda har motbevist mange i sesongåpningen og befinner seg på en femteplass i 3. divisjon.

Fremdeles ubeseiret: – Laget var sikre på å overraske

Lørdag venter Træff på motsatt banehalvdel i rosenes by for ubeseirede Volda. – Volda er det laget i divisjonen som du helst vil ikke komme under mot, sier Træff-treneren.

Publisert Sist oppdatert

Det skal godt gjøres for Volda å toppe forrige helg denne sesongen. Hele 10-1 ble det til slutt mot Ranheim.

– Lagmoralen har vært god i laget egentlig helt siden vi rykket opp i 2019-sesongen, men den er jo høy nå for å si det sånn, sier Volda-trener Lars Petter Rønnestad.

Seieren mot Ranheim sørget for at Volda står med to seire og to uavgjortresultater i opprykkssesongen på nivå fire.

Det har overrasket flere at Rønnestads mannskap fremdeles har tilgode å tape. Volda var nedrykksfavoritt hos de fleste oddseksperter før sesongen uten at det bekymret hovedtreneren noe stort.

– Vi hadde alltid troa på dette laget, ellers hadde vi hentet forsterkninger. Laget var sikre på å overraske, men vi har fremdeles en stor jobb å gjøre. Vi holder oss ikke i divisjonen med åtte poeng.

KLAR: Volda-trener Lars Petter Rønnestad.

– Kan ikke la de få dødballer

Lørdag klokken 16 er det avspark i Molde når Træff tar imot Volda. Før sesongen møttes lagene til treningskamp i Romsdal som endte med en 3-1-seier til Volda.

Træff befinner seg på en fjerdeplass med ni poeng på fem kamper spilt. Træff vant 4-3 borte mot Aalesund 2 forrige runde.

– Vi ønsker å framstå som vi har gjort de fire første kampene. Træff kan godt ha mye ball fordi vi vil satse på kontringer og dødballer, sier Volda-treneren om lørdagens oppgjør.

– Defensivt strukturert og kontringer har vært deres taktikk lenge - motstanderne vet vel på forhånd hva som kommer?

– Vi har sett en tendens hos motstandere der de ønsker at Volda skal ha ballen og bruke den mer. Dette er også en del av spillet som vi selv ønsker å utvikle.

Træff-trener Petter Sjåholm Melø synes det er vanskelig å spå kampen med tanke på Voldas resultat mot Ranheim 2. Likevel vet han hva som venter fra bortelaget.

– Vi ønsker å styre kampen og skape sjanser. Volda er det laget i divisjonen som du helst vil ikke komme under mot. De kan være veldig giftige på kontringer, og vi kan ikke la de få innkast og dødballer, sier Melø.

– De forsvarer seg veldig godt.

Begge lags trenere er klare på at det er tre poeng som gjelder i morgen, så mye ligger til rette for en underholdningsrik kamp på Reknesbanen.

Resultater - 3. div 2021

VOLDA:

Orkla 2-2 Volda

Volda 3-1 Byåsen
Spjelkavik 0-0 Volda
Volda-Melhus UTSATT
Volda 10-1 Ranheim 2

——————————-

TRÆFF:

Træff 5-0 Orkla

Melhus 0-1 Træff

Træff 2-3 Spjelkavik
Byåsen 1-0 Træff
Aalesund 2 3-4 Træff
Powered by Labrador CMS