Signe Vinjevoll (t.v.) i en duell mot Rosenborg 2 tidligere i sesongen da det ble 0-1-tap.

Volda sliter i 2. divisjon: – «Cupfinale» til helga

Voldas fotballkvinner har scoret ett og sluppet inn 20 mål de første seks kampene denne sesongen. Nå truer nedrykk for alvor.

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke gått på skinner for Volda denne sesongen etter opprykket fra nivå fire i 2019. I divisjonen med ti lag, er Volda nest sist med ett fattig poeng. Poenget kom tidligere i september da laget spilte 1-1 hjemme mot Nardo.

Seieren glapp kun tre minutter før slutt.

Træff, med null poeng, er det eneste laget som er under Volda på tabellen. Står tabellen slik ved sesongslutt også, så rykker både Træff og Volda ned til 3. divisjon. Til helga møtes lagene til kamp på Volda Stadion «som ingen kan tape». Lagene har bare tre kamper igjen hver å spille.

– Tre poeng er det eneste som betyr noe. Det er en cupfinale til helga. Vi skal angripe fra kampen fra start og score det første målet, sier Volda-trener Ole Per Kragset til Nærnett.

Tett i bunnen

Slik er ståa i bunnen av 2. divisjon - avdeling 5 før kommende helg (Nardo med én kamp mindre spilt):

7. Nardo - 4 poeng
8. Hødd - 3 poeng
—————————————
9. Volda - 1 poeng
10. Træff - 0 poeng

Det som gjør det enda mer nervepirrende for trener Kragset, er at i løpet av deres siste tre kamper skal de ikke bare møte Træff, men også Hødd. Dermed ligger voldingenes skjebne i deres egne hender.

– Skal vi holde oss må vi slå både Hødd og Træff, konstanterer Kragset.

Mellom de to hjemmekampene venter det en tøff bortekamp i rosenes by mot serieleder Molde. De har scoret 32 mål på fem kamper - noe som utgjør et målsnitt på spinnville 6,4.

– Borte mot Molde blir kjempevanskelig, men det er alltid mulig. Det finnes en mulighet for å ta poeng, sier Kragset og legger til det gamle slagordet «ballen er rund....».

Kragset forteller at lagets målsetning før sesongen var å unngå nedrykk, og det er en målsetning som ikke har endret seg tross noen stygge resultater.

– Vi var gode mot Rosenborg 2 (tapte 1-0 hjemme) og det burde vært tre poeng mot Nardo.

Kampoppsett - Volda

Runde 1: Tynset 7 - 0 Volda
Runde 2: Volda 0 - 2 Herd
Runde 3: Volda 0 - 1 Rosenborg 2
Runde 4: Aafk Fortuna 4 - 0 Volda
Runde 5: Volda 1 - 1 Nardo
Runde 6: Byåsen 5 - 0 Volda

Gjenværende kamper:

Runde 7: Volda - Træff - lørdag 25. september
Runde 8: Molde - Volda - lørdag 2. oktober
Runde 9: Volda - Hødd - søndag 10. oktober

– Spillerne har reagert fantastisk

Volda-treneren sier at det ikke har vært en ideell sesong på nivå tre for han og laget. Han beskriver det som «rart» å være i gang med fotball igjen etter et halvannet år med pause på grunn av pandemien.

– Det har gått veldig lang tid uten å spille kamper. Samtidig er nivåforskjellen mellom 2.- og 3. divisjon veldig stor. Før sesongen mistet vi to treningskamper på grunn av det store koronautbruddet i Volda, så vi kom skeivt ut til sesongstart. Det har vært store utskiftninger siden opprykkssesongen også, forklarer Kragset.

– Hvordan er moralen i spillergruppa nå?

Spillerne har reagert fantastisk på dette. De har en vanvittig moral når det gjelder å oppnå resultater på banen. Det er ikke noe negativitet og de legger ikke skyld på hverandre. All honnør til dem, tross resultatene vi har hatt.

Kragset får spørsmålet om å peke på det han synes har vært mest positivt med sesongen. Svaret hans synes han kan høres rart ut tatt resultatene i betraktning.

– Vi har fått en bra defensiv struktur i laget som er kanskje litt rart å si etter helgens 5-0-tap, men vi har like mye ball som de. Dessverre får vi litt panikk når vi nærmer oss motstanderens mål.

Hvordan skal dere mobilisere til å tiltrekke publikum til kampen mot Træff?

Jeg har ikke tenkt noe på det egentlig, men det får vel være her via media da, sier Kragset og humrer.

Han sier fokuset hans ligger mest på hvordan spillerne skal få et positivt resultat fra kampen.

Powered by Labrador CMS