NOMINERT: Arild Hagen Bakke har vært en del av VTI Fotball siden 2005, og han sees på som en ildsjel av mange i lokalmiljøet.

Hylles: – Jeg blir så rørt når jeg snakker om han

Arild Hagen Bakke (37) dedikerer drøye 50 timer i uka til Volda TI Fotball. Det er bare en av mange grunner til at han kan vinne prisen «Årets Grasrottrener».

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingen vanlig uke her. Alle ukene er forskjellige, forteller 37-åringen.

Bakke har akkurat kommet fra fire timer med FFO (Fotball Fritidsordning), og rekker akkurat en kjapp prat med Nærnett før han skal lede Volda G12s trening som allerede er i gang.

Karen (12) og Albion (12) bruker en av pausene mellom slagene på treningen for å fortelle oss om hvordan de trives under ildsjelen Arild Hagen Bakkes ledelse.

– Han er en veldig god trener, sier Albion.

Karen nikker enig.

– Han sier veldig godt hva han mener og sier det på en bra måte sånn at vi forstår det, sier Karen.

– Er det morsomt å dra på trening?

– Ja, svarer de i kor.

ORDEN: Bakke var lite fornøyd da han måtte plukke opp en av guttenes treningsjakke fra det våte kunstgresset.

Espen Hodne-Viddal er engasjert i G12-laget. Han kan bekrefte det som Karen og Albion sier.

– Han betyr veldig mye for klubben. Han ser alle og han tar hver en unge på akkurat det de er sterke og svake på. Arild ser hva de sliter med og veileder de derfra på riktig måte, sier Viddal.

– Ungene har en enorm respekt for Arild.

Viddal kaller Hagen Bakke for en ildsjel og sier det er en som har kommet for å bli.

– Jeg brenner for det

En vanlig dag for Bakke er planlegging og administrivt arbeid innenfor VTI Fotball fra kl 09 til kl 12.30. Deretter er det FFO helt frem til kl. 16.30, og fra samme klokkeslett så er det trening to ganger i uka med guttelaget til kl 18.

Mannen fra Måløy synes ikke han overgår seg selv, til tross for at han har ansvar for FFO, Volda G12, 4-5-åringer på lørdager og «sattelitt-trening» (lokalt satsningslag) i helgene.

– Jeg gjør mye fordi jeg brenner for det, men grunnen til at jeg er så mye med, er fordi jeg har en 4-åring selv, jeg har en på gutt på G12-laget, og jeg har en gutt på sattelittlaget. Det er kjekt å følge opp ungene sine, sier Bakke.

SLØVT: Treneren fra Måløy synes det tidvis var for dårlig intensitet på treningen: – Bestemora mi hadde stoppet pasningene deres i dag, utbryter han.

Prisen som Arild Hagen Bakke er nominert til, er NFF og Norsk Tippings «Årets Grasrottrener». Han er nominert sammen med tre andre fra Sunnmøre fotballkrets. Vinner han lokalt, får Volda 10.000 kroner. Dersom han tar det nasjonalt også, får fotballklubben ytterligere 20.000 kroner.

– Hvordan var det å få vite at du hadde blitt nominert?

– Jeg var veldig positivt overrasket. Man blir jo utrolig smigret. Det viser jo bare at man gjør en jobb som folk setter pris på. Det var gøy da dette ble delt på Facebook. Jeg har egentlig vunnet allerede når jeg ser alle de tilbakemeldingene.

Nederst i artikkelen finner du mer info om hva «Årets Grasrottrener» går ut på.

– Arild er Volda

37-åringen har siden 2005 vært en del av VTI Fotball. Fra 2013, da FFO ble oppstartet, har han hatt en fast stilling i klubben.

– Jeg tror det skal bli vanskelig for han noen gang å slutte i denne klubben. Det er en i miljøet som alle vet hvem er.

Det sier Alice Tverberg, som er moren til en av guttene på Bakkes G12-lag. Hun har tre barn som enten spiller eller har spilt under måløyværingens ledelse.

– Arild er Volda, smiler hun.

– På hvilket grunnlag har han fortjent denne nominasjonen?

– Han har en pedagogisk tilnærming, men han ser på det sportslige også. Han er veldig flink på å knekke det sosiale. Han lærer seg navnet på ungene fra første trening, og det at han kan navnet på en seksåring fra dag én, kan bety mye for den ungen.

– Jeg blir så rørt når jeg snakker om dette, sier hun og tørker litt gledestårer.

Tverberg er i konstant ekstase når hun forteller om Bakkes dedikasjon til fotballen i Volda.

– Han stiller opp på alt. Han er på så å si alt av kamper og treninger. Han har egentlig en familie selv som han skal ta vare på, så dersom han får prisen må den deles like mye med familien, smiler hun.

Ønsker nytt utstyr

Volda-treneren konkurrerer mot Petter Brusdal (Spjelkavik), Arnt Vidar Fiskestrand (Langevåg) og Tom Gøran Jønsson (Valder IL) om å bli kåret til den beste i Sunnmøre fotballkrets og motta 10.000 kroner.

Hagen Bakke er klar på hva han ønsker midlene skal bli brukt til.

– Jeg håper pengene blir øremerket, som kan bli brukt til utstyr. Det er flotte summer. Hvis man vinner nasjonalt får man 30.000, og for den summen får klubben ufattelig mye utstyr.

Han mener klubben aldri kan få nok av nytt utstyr.

– Den interessen jeg har for fotball er for å skape utvikling og idrettslglede. Det at jeg fikk en slik nominasjon er utrolig kjekt, sier han.

Drag row

Fakta:

  • Årets Grasrottrener er en kåring i regi av Norsk Tipping i samarbeid med NFF.
  • De nominerte er med i kåringen om å bli Årets Grasrottrener i sine respektive fotballkretser, heretter kalt Årets Grasrottrener Krets.
  • Det er fire nominerte fra Sunnmøre fotballkrets - deriblant Volda-trener Arild Hagen Bakke.
  • Hagen Bakke kjemper med tre andre trenere om muligheten til å vinne 10.000 kroner til sin fotballklubb.
  • Dersom man vinner «Årets Grasrottrener» i sin krets er man med i en nasjonal finale mot 17 andre kretsvinnere.
  • Vinner man den nasjonale finalen blir treneren tildelt ytterligere 20.000 kroner.
  • Vinneren må være trener for et lag i barne- og ungdomsfotballen (6-16 år) og må ha tatt minst ett av delkursene i Grasrottrenerutdanningen til NFF.
  • Stemmeprosessen lokalt varer til 6. oktober.

Kilde: Norges Fotballforbund

.

Powered by Labrador CMS