IDRETTSGLEDE: Barna leker med fotballen og hverandre på OBOS-camp i Ulsteinvik
IDRETTSGLEDE: Barna leker med fotballen og hverandre på OBOS-camp i Ulsteinvik

Fotballglede i Ulstein

Denne vinterferien har barn og unge i Ulsteinvik mellom 6 og 12 år blitt invitert på OBOS-camp, en fotballskole i regi av Hødd IL. OBOS-campen har hatt fokus på positive fotballopplevelser, helhetlig utvikling og samhandling.

Publisert Sist oppdatert

ULSTEINVIK: 55 barn og unge har fra mandag til onsdag i vinterferien tilbrakt dagene med å spille fotball i og utenfor Ulsmohallen i Ulsteinvik. A-lagsspillere fra både herrelaget og damelaget til Hødd IL har vært instruktører på fotballskolen, og har gitt barna en unik mulighet til å komme tett på sine lokale fotballhelter.

Shaajeena Jeyathas spiller til vanlig på damelaget til Hødd, men under Obos-campen er hun instruktør for de unge lovende.

- Det er veldig gøy å få kunne lære videre det man kan, og motivere flere unge gutter og jenter til å holde på lengre.

Shaajeena understreker at samholdet blant spillerne er veldig bra. Det er ingen som utestenger hverandre, og alle er inkludert.

- Barna er ikke bare sammen med dem de kjenner best, og det er bra.

SAMHOLD: Barna på OBOS-campen blir bedre kjent med både gamle og nye venner.
SAMHOLD: Barna på OBOS-campen blir bedre kjent med både gamle og nye venner.

Nasjonalt tilbud

OBOS-camper blir avholdt for barn og unge rundt om i hele landet, og spillere kan uavhengig av klubbtilhørighet og ferdighet bli med på fotballskolen. Bryne FK, Sogndal FK og Ranheim IL er blant klubbene som også inviterer til OBOS-camper denne vinterferien.

Sportssjef i Hødd IL Jesper Törnqvist er svært fornøyd med hvordan dagene med fotballskole har gått. Treningene skulle egentlig være inne i Ulsmohallen, men grunnet det fine været ble tirsdagens økt flyttet ut i sola.

- Det har vært flotte dager med masse aktivitet og brede smil. Barna er fornøyde, og da er vi det og.

På spørsmål om det er oppdaget noen unge talenter på campen som bør hentes opp i A-stallene før sesongstart er Tørnqvist tydelig.

- Det er nok litt tidlig. Det kan være det er noen her som kommer til å spille A-lagsfotball for Hødd i fremtiden, men de aller fleste kommer til å gi seg lenge før det. Vi er mest opptatt av at barna skal ha det gøy med fotballen, og holde på med fotball så lenge som mulig. Det handler først og fremst om idrettsglede.


LEK: OBOS-campen har fokus på positive fotballopplevelser, helhetlig utvikling og samhandling.
LEK: OBOS-campen har fokus på positive fotballopplevelser, helhetlig utvikling og samhandling.