Håvard Ludviksen er sikker på at han er rett mann for jobben. Om ti år håper han på å jobbe i en av de øverste divisjonene i Norge.

Fra Liverpool til Volda

Nei, det er ikke Jürgen Klopp som har bestemt seg for veien videre, men en 22-åring som tar over jobben som hovedtreneren til Volda fotball sitt kvinnelag.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: — Jeg vil heller vinne 5-4 enn 1-0, sier Håvard Ludviksen, som så vidt har vært i klubben i en måned. Han tar over for Ole Per Kragset, som gir seg etter seks år som trener i Volda.

Men med inspirasjon fra de store, men "unge", trenerene i Tyskland, som Julian Nagelsmann (Tyske landslaget) og Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), satser Ludviksen stort på den kommende sesongen. 

Han er på tredjeåret i trenerrolle-utdanningen og kom nylig tilbake til Norge fra et halvt år med utveksling i Liverpool. Der fikk han sett og lært hvordan lag som Everton og Blackburn Rovers gjør det. Struktur, dyktig fagkompetanse og god analyse, er bare noe av det han har tatt med seg tilbake til Norge.

Voldas første utetrening for sesongen kunne by på to grader og pøsregn.

— "High risk, high reward"! Vi skal være et intenst og spillende lag, som skal være forferdelige for motstanderne å møte, slår den 22 år gamle Ålesunderen fast.

Han har tidligere jobbet med damelaget i Blindheim IL og vært juniortrener i Skarphedin.

Stor forandring

Midtstopper Inga Marie Westad (25) kan fortelle at det satses mer nå enn det gjorde når hun ble kaptein for et åt er siden.

— Tøffere treninger, mer fotballteori og alltid fokus på å score mål. Tidligere kunne det være mer rolig og trygt, mener hun.

2008-modellen Julie Hovden Ryste ser seg enig i det kaptein sier. 

— Håvard virker mer engasjert. Det er tøffere treninger og det er mer plan i det vi gjør. 

"Underdogs"

Med Erling Braut Haaland somsom forbilde håper Ryste på mange scoringer denne sesongen.

Det kommer godt frem at både spillere og trenere ser mer seriøst på jobben om opprykk.

—  Ambisjonen er topp tre på tabellen, sier Westad.

Trener Ludviksen er mer forsiktig, og forteller at de er "underdogs". 

— Vi er en ung stall, men men spillere som Westad og Ryste skal vi gjøre det vanskelig for Blindheim og Fortuna. De to lagene må tåle favorittstempelet, mener han. 

25. februar åpner Volda mot Ratvika i Sunnmørsposten Cup. Den 3. april spiller de første seriekamp.

Powered by Labrador CMS