STORT OPPMØTE: Sofie Jørdre Tveit var en av foredragsholderne, på startkurset til Volda Røde Kors.
STORT OPPMØTE: Sofie Jørdre Tveit var en av foredragsholderne, på startkurset til Volda Røde Kors.

Mange vil være med å bistå når krisen rammer!

Volda Røde Kors har fulle startkurs, og engasjementet er stort. Det er flest medlemmer i hjelpekorpset, men det er flere grupper man kan være med i.

Publisert

Volda: Det er mange som vil være en del av Volda Røde Kors. Det er for tiden stor pågang, mange vil være med å bidra, og engasjementet er stort.

Leder Audun Kr. Høidal mener det er flere grunner til dette.

– Vi merker alltid oppsving når verden og samfunnet blir rammet av en krise.

Når krisen rammer

Røde Kors Volda er en beredskapsorganisasjon som er klare til bistå når krisen rammer. De er en viktig aktør i lokalsamfunnet og er en støtteaktør til norske myndigheter.

Men de hjelper ikke bare til i kriser, de har flere grupper som bidrar på andre måter.

Noen av tiltakene er innen omsorg, som besøkstjeneste, leksehjelp og en av de nye tiltakene er vitnestøtte. Her kan du få en hånd å holde i om du skal vitne for første gang i retten.

Meningsfull fritid

Det klør i fingrene til Xenia etter å bruke førstehjelpsutstyret.
Det klør i fingrene til Xenia etter å bruke førstehjelpsutstyret.

Organisasjonen har nylig hatt startkurs for nye frivillige. Da de frivillige blir spurt om hvorfor de vil være med å bidra i organisasjonen, svarer flere at de vil bruke fritiden sin på noe meningsfullt. De mener det er både sosialt og givende på samme tid.

– Om du trenger noe spenning i hverdagen, kan du hjelpe folk med å øvelseskjøre!

Xenia Tuft Mortensen er en av de som har meldt seg, til å bidra. Hun har alltid vært frivillig, og synes dette beriker hverdagen hennes. Nå har hun nylig flyttet til Volda, og forteller oss at dette er en fin måte å få nye bekjentskaper på og bli kjent med lokalmiljøet. “Jeg får hjulpet andre, får nye bekjentskaper og blir kjent med nærmiljøet. To fluer i en smekk!”