FORNØYDE: Thilde Thomasgård og Thea Cathrin Håskjold smiler bredt etter at antall frivillige ved studenthuset har økt etter sommerferien.

Frivilligheten blomstrer for Rokken

Etter et år med svært lave frivilligtall, kan Studenthuset Rokken endelig begynne å tenke stort igjen: - Det er jo helt fantastisk!

Publisert Sist oppdatert

Hele student-Voldas vannhull Rokken nådde rekordlave frivillgtall. I de to forrige semestrene var tallet på antall frivillige vært så lavt som 40 stykker, når de egentlig trenger mellom 100 og 200 til å hjelpe til. Bare noen få år tidligere stod over 100 studenter på venteliste for å være frivillige.

Kritisk

– Det føles litt sånn urettferdig, for hvorfor kan ikke alle ta i et tak, hvorfor kan ikke alle bidra litt. Man ber ikke om så mye. 

Det sier baransvarlig ved Studentsamfunnet Thilde Thomasgård. Hun har vært frivillig ved Rokken i ett år, og i løpet av denne tiden har de slitt veldig med å få med flere studenter på laget, noe hun forklarer som svært krevende.

– Det var jo kritisk da. Det var veldig få som holdt huset åpent for veldig mange. Så vi var en liten gjeng som stod på hver eneste dag for at alle studentene i skulle ha det gøy i helgen, sier hun.

Leder i Studentsamfunnet, Thea Cathrin Håskjold, deler Thomasgård sitt syn på fjoråret. Hun synes det var spesielt leit at de måtte stramme inn på åpningstidene. 

– Det varierte litt, men alt fra én til tre dager i uka måtte kuttes fordi vi rett og slett ikke hadde folk som kunne være på jobb, sier Håskjold.

– Og det kunne skjedd veldig mye kult på kveldstid og på dagtid på Rokken i fjor, men vi kunne ikke gjennomføre det fordi vi ikke hadde frivillige, skyter Thomasgård inn.

OPPTATTE: Styremedlemmene er glade for å gå en innholdsrik høst i møte.

Opptur

Nedturen fikk ikke de to styremedlemmene og resten av staben til å gi opp. Tvert i mot ga det motivasjon for å jobbe hardt dette semesteret for å verve flere studenter. I løpet av fadderukene har Rokken vært tilstede ved blant annet informasjonsboder, sosiale medier og fadderuke-arrangementer.

– Man gikk inn med hele kropp, sjel og hjerte. Det var superintenst, men det var virkelig verdt det, siden vi fikk mange flere frivillige, sier en smilende Thomasgård.

– Nå har vi 135 frivillige på huset, og det er jo helt fantastisk, legger hun til.

Videre forklarer de at de gjerne skulle hatt rundt 50 flere frivillige for å kunne være maksimalt rustet, men at 135 stykker ikke er noe å kimse av, når de skal planlegge og gjennomføre høstens program.

– Nå kan vi utvide programmet vårt til større kvelder, kule konserter. Nå kunngjorde vi for eksempel nettopp konsertene med Kjartan Lauritsen, som blir dritkult! For å ha sånne kvelder, så må vi ha folk. Så nå kan vi begynne vi å trappe opp igjen.

Gleder seg

Førsteårsstudenten Stine Longva Veddegjerde ble nettopp medlem av design-gruppa ved Rokken, noe hun har trivdes med svært godt.

– Første møte vi skulle ha så møtte vi opp klokken 07:00, og så fikk vi beskjed om at det ble utsatt en halvtime. Så alle som møtte opp til tiden ble skikkelig godt kjent da, sier hun og ler.

– Jeg synes det er veldig gøy så langt, sier Veddegjerde som er en av de mange nye frivillige.

Powered by Labrador CMS