Frivilligheten på Hareid fører til fotballsuksess 

På Hareid finner vi flere ildsjeler og frivillige arbeidere. Blant dem finner vi en pensjonistgruppe på 17-18 medlemmer som jobber med vedlikehold og gjør forbedringer ved idrettsanlegget til Hareid IL.

Publisert Sist oppdatert

HAREID: På tirsdager, uansett vær, møtes gruppen for å jobbe med forskjellige ting på anlegget.

Dagens gjøremål var å sette opp isoleringsplater rundt banen. Dette for å holde gummigranolat inne på banen og ikke ute i naturen.

Viktig for bygda

– For bygda betyr det mye at det er såpas mange frivillige som gjør en forskjell. Vi er en gjeng på noen og 60 år, og helt opp til ca. 85, sier leder for seniorgruppa Harald Møller.

– Det viktigste for oss er det sosiale. Mellom slagene, når vi har kaffepauser, har vi gode samtaler der vi mimrer tilbake til gamledager i klubben, og vår tid som fotballspillere, forteller Møller med kaffen i den ene hånden og kjeksen i den andre.

FRIVILLIGE: Etter endt arbeidsdag nyter pensjonistgruppen i Hareid kaffe og kaker.

 

I storform

Hareid´s jenter 15 lag spiller veldig godt om dagen. Så langt i høst står de med småpene 15 av 18 poeng og leder ligaen. Det er tydelig at jentene, og hele bygda setter pris på pensjonistenes arbeid.

LIGALEDERE: Jentene på Hareids j15 lag herjer i divisjonen.

– Det er kjempegøy! De er snille, støttende og hjelper til, sier en lattermild Thanura Premakumar.

– Det er veldig bra gjort av dem, skyter lagvenninen Isabella Grimstad inn.

Klubben i hans hjerte

 Gunnar Aursnes en av de som velger å bruke tiden sin på frivillig arbeid i Hareid. Til tross for at Hareid-mannen nå har flyttet til Ulsteinvik er han klar på én ting.

 – Hareid har vært og er klubben min. Når vi jobber her har vi et miljø vi trives i. Vi er mange som har spilt sammen på fotballag og kjent hverandre i flere år, sier Aursnes bestemt.

FRIVILLIG: Gunnar Aursnes er en av flere som bruker tiden sin på frivillig arbeid.

Stor interesse

Gunnars sønn, Fredrik Aursnes, er Hareids store stjerne. Den norske landslagsspilleren er ikke bare kledd i rødt når han spiller for Norge eller trer på seg Hareid-drakta, men også når han spiller for Benfica.

– Det hjelper oss til å drømme stort og få oss til å tro på at vi kan nå langt. Det er kjempegøy at han er fra Hareid, inrømmer jenter 15 spiller Thanura.

Etter at Gunnar besøkte sønnen i Lisboa for første gang etter overgangen hans i fjor. Tok han med seg 20-30 Benfica drakter hjem til Hareid IL. Draktene gikk vekk med en gang, forteller han lattermildt.

– Sykt at han kommer fra Hareid!

– Det er ganske stort for oss som bor på en så liten plass, sier Isabella.

FREDRIK AURSNES: Norges nummer 7. Her under høstens EM-kvalifisering der Norge vant 2-1 over Georgia på Ullevaal Stadion.
Powered by Labrador CMS