KROPPSKUNST MOT BARNEKREFT: Over 20 personer tatoverte seg til inntekt for barnekreftforeningen på lørdag.

Fullbooket på 20 minutter

Lørdag 17. februar var den internasjonale barnekreftdagen, og hos Skinnes tattoo i Fosnavåg tatoverte over 20 personer seg til inntekt for Barnekreftforeningen.

Publisert Sist oppdatert
LEDER INNSAMLINGEN: Christian Skinnes driver Skinnes Tattoo i Fosnavåg, som er med på innsamlingsaksjonen for fjerde gang i år.

FOSNAVÅG: — Dette er et populært tilbud, folk reiser langt for å tatovere seg her, sier Christian Skinnes. 

Han driver sitt eget tatoveringsstudio, og er samtidig leder for organisasjonen som arrangerer innsamlingen. 25 studioer i hele Norge er med på dugnaden, hvor all inntekt går uavkortet til Barnekreftforeningen. I år ble det samlet inn over 22.000 kr.

Fullbooket på 20 minutter

Organisasjonen Kroppskunst mot Barnekreft har eksistert i ti år. Tatoveringsstudioer over hele landet samles om å jobbe på dugnad en hel dag. I år er Skinnes Tattoo med på innsamlingsaksjonen for fjerde gang, og det er Skinnes sitt første år som leder av organisasjonen.

Innsamlingsaksjonen er svært populær. I fjor kom over 60 kunder til Fosnavåg, og mange måtte dra hjem uten en ny tatovering.

FULLBOOKET PÅ 20 MINUTTER: Christian Skinnes skal tatovere 16 personer denne dagen, og dagen ble fullbooket på 20 minutter.

— Jeg tatoverte 34 personer i fjor og var utslitt i to uker etterpå, sier Skinnes.

På grunn av det store engasjementet i fjor endret tatoveringsstudioet i år påmeldingen fra drop-in timer til timebestilling, og engasjementet var ikke mindre av den grunn.

— Vi ble fullbooket på 20 minutter, sier Skinnes.

All inntekt fra innsamlingen går uavkortet til Barnekreftforeningen, og studioene som er med jobber på dugnad.

— Det er verdt det, fordi det går til en god sak. Vi får også vist fram studioet vårt til kunder som kanskje ikke ville ha kommet ellers, sier Skinnes.

Bomtur i fjor

BOMTUR I FJOR: Heidi Frostrud beundrer sin nye tatovering. I fjor måtte reise hjem uten en ny tatovering, men i år fikk hun plass.

En av de som rakk å bestille time var Heidi Frostrud. I fjor ble det en bomtur på henne. Da kjørte hun helt fra Ålesund og endte opp med å måtte dra tomhendt hjem.

— Det er vi som er grunnen til at de har timebestilling i år, sier Frostrud med et smil, og Skinnes nikker anerkjennende.

Frostrud benytter anledningen til å ta en tatovering som representerer henne selv og en god venninne. Det er innsamlingsaksjonen som er grunnen til at hun har dratt til Fosnavåg for å ta den.

— Jeg har hatt lyst til å ta denne tatoveringen uansett, og da er det fint at pengene går til en god sak, sier Frostrud. 

  — Det har blitt en tradisjon

Ole Martin Blestrud er den andre tatovøren hos Skinnes Tattoo som er i aksjon denne lørdagen. Han er veldig fornøyd med at arrangementet er såpass populært.

— Jeg trives godt med å sitte her og få tatovere en hel dag, sier Blestrud.

MED FOR FØRSTE GANG: Ole Martin Blestrud ble ansatt hos Skinnes Tattoo i fjor, og er med på innsamlingsaksjonen for første gang.

Han forteller at de fleste som kommer for å tatovere seg på denne dagen er tatoveringsentusiaster, ikke personer som skal ta sin første tatovering.

Skinnes forteller at det har blitt en tradisjon for mange.

— Det er en gjeng som kommer hvert år og kun tatoverer seg på denne dagen, sier han.

Utelukkende gode tilbakemeldinger

VIL IKKE GI SEG: Christian Skinnes har ingen planer om å gi seg med innsamlingsaksjonen.

Skinnes forteller at tilbakemeldingene på innsamlingsaksjonen har vært utelukkende positive

— Det er en sak som engasjerer lett, og det merkes i hele landet, sier Skinnes.

Han tok over som leder for organisasjonen nasjonalt i fjor. Da var det usikkert om organisasjonen kunne drives videre, men det ville Skinnes gjøre noe med.

— Dette er for godt til å legge ned, særlig når engasjementet er så stort, sier Skinnes.

Kommer dere til å fortsette med dette?

— Jeg har ikke tenkt til å gi meg, sier Skinnes med et smil.

Powered by Labrador CMS