Det eneste utstyret du trenger for en topptur.

Galten med truger

Pust liv i den gamle fremgangsmåten. Med påske rundt hjørnet er det på sin plass å ta seg en topptur. Dette kan gjøres mye lettere og billigere enn man tror. 

Publisert

Topptur kan være et skremmende ord for turentusiaster som ønsker å komme seg til fjells i vinterperioden. Topptur og randonee-ski går ofte hånd i hånd, men det er langt fra den enkleste måten å nyte påskesolen fra en av Søre Sunnmøres mange fjell.

Et bedre valg

Selv om truger ikke er det første man tenker på når det gjelder topptur, er det et ideelt verktøy. Truger tilbyr en enkel og morsom måte å komme seg rundt i fjellet på. Det kreves ikke mye tekniske ferdigheter eller balanse, som gjør at det er ideelt for de som ønsker en lavterskel inngang til vintersport. Truger krever heller ikke feller eller annet spesialutstyr for å gå opp bratte bakker, noe som gjør dem praktiske og brukervennlige for spontane utflukter i snøen. 

Truger ligger på en hyggelig pris, ofte rundt 400-1000 kroner. Har man truger i boks er det bare å ta turskoene på og komme seg til fjells. Det er enkelt, billig og praktisk. 

Hvem elsker vel ikke det?

Hør hvordan det gikk da Nernetts journalist tok sin første trugetur opp Galten i Volda:

Powered by Labrador CMS