ØRSTA: Her er herrene som kan rykke opp til 2. divisjon til neste år

Gladsaker fra Søre-Sunnmøre

Den siste tiden har Nærnett skrevet om både krigsflyktninger fra Ukraina og Suel som kan sendes tilbake til hjemlandet. I en tid med mye negativitet som preger nyhetsbildet, er det vanskelig å finne lyspunkter. Her er derfor fem gladsaker fra Søre-Sunnmøre.

Publisert

Ørsta stormer mot 2. divisjon

I helgen vant Ørsta herrer sin siste håndballkamp i Ørstahallen for sesongen. Akkurat nå ligger de på første plass i serien med 32 poeng.

Neste helg spiller de seriefinale mot andreplassen Klæbu, i Trondheim. Vinneren av avdelingen skal spile kvalifisering om opprykk til 2. divisjon. Det er herrene fra Ørsta på god vei til.

Stor økning i søkere

65 prosent av elevene i Møre og Romsdal har søkt yrkesfag. Dette skriver fylkeskommunen i en pressemelding.

TEKONOLOGI OG PRODUKSJONSFAG: Tiril Humberset Kvernberg og Malene Raudøy

–Dette er en historisk høy søkning til yrkesfag, både i prosent, men også i absolutte tall, sier Maria Enstad, leder av inntaksseksjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Ny tursti

Gurskøy IL har fått tillatelse til å bygge en etterlengtet og mye omtalt tursti på Leikongeidet.

 –Takket være vår generalsponsor Sparebanken Møre er vi så godt finansiert nå at vi kan si at ballen for alvor har begynt å rulle, forteller ildsjel for prosjektet Bjørn Leikanger til Vestlandsnytt.

Tiltak for å hjelpe med stram økonomi

Nå blir framlegget om gratis bade- og kinobilletter lagt fram av Ulstein formannskap.

Dette er en ordning som skal gi hjelpe familier og enkeltpersoner med stram økonomi.

Administrasjonen foreslår 150 000 kr til styrking av kontantkassen.

Halvmaraton som 67-åring

Egil Arne Standal sprang halvmaraton nummer 100 i Barcelona i februar. Han er medlem av Volda friidrett og forteller at resultatet 1:49:10 er den beste tiden på flere år.

Standal var ikke optimist før løpet og følte han hadde trent for lite det siste halvåret. Likevel gikk løpet fint og greit under gode forhold. Dette forteller han til Møre.

 

Powered by Labrador CMS