UANSETT DAG: Mange har valgt å ta i bruk Skisenteret mandag formiddag.

Gratis skiutleie ved Volda Skisenter

Volda Skisenter har gratis skiutleie for alle som bruker anlegget i vinterferien. Tiltaket kan også gagne flyktninger, mener skigåer. 

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: – Et kjempebra tiltak! Fantastisk for alle som ikke har egne ski, forteller en blid Cecilie Emblem, sammen med familien sin.

En av disse familiene satt og spiste lunsj ved heisen mandag formiddag. Cecilie Emblem og Anita Wiik Løvik har tatt med barna for en frisk pust i bakken. Sistnevnte mener tiltaket fra skisenteret kan bidra til at ukrainske flykninger får ta del i den norske vinterferien i større grad:

– Det er en kjempefordel. De sliter jo allerede med å komme seg hit på grunn av logistikk. Da er det helt perfekt at de får låne utstyr gratis.  

– Selv har vi faktisk lånt et par sko i dag. Vi kommer nok til å gjøre det flere ganger. Tidligere har det jo vært gratis for alle under ti år, men nå er det for alle i over en uke. Et veldig bra tiltak, sier Emblem.

PAUSE I BAKKEN: Cecilie Emblem (til venstre) og Anita Wiik Løvik (til høyre) har tatt med barna ut i finværet.

En annen som tok turen til Volda Skisenter mandag var Jørn Arve Kvålseth. Han mente at tiltaket gjør det lettere for flere å komme seg ut, men trenger ikke selv å benytte seg av tilbudet, av naturlige årsaker:

– Jeg kommer ikke til å ta det i bruk, nei. Jeg har egne ski og eget utsyr, men jeg ser absolutt fordelene med tiltaket. Jeg håper jo selvfølgelig at så mange som mulig tar det i bruk, sier han.

TRENGER IKKE LÅNE: Jørn Arve Kvålseth har alt av utstyr på plass før han skal sette utfor i bakken.

Vil vurdere gjentagelse

Styreleder for Volda skisenter, Torgeir Bratteberg, tror at tiltaket kommer til å føre til at flere benytter seg av anlegget.

– Vi har veldig lyst til å gi tilbake til samfunnet, og få folk ut på ski nå i ferien i stedet for at de skal bli sittende hjemme. Derfor tenkte vi at dette var en fin gest fra vår side, forteller Bratteberg.

På sikt håper han at tiltaket vil bidra til at flere benytter seg av Volda skisenter. Han tror også dette er en veldig god mulighet for de som vanligvis ikke ville ha benyttet seg av anlegget. 

– Kommer dere til å gjøre samme tiltak ved senere anledninger?

– Det er jeg usikker på. Vi har egentlig ikke tatt stilling til det, men det er ikke usannsynlig at vi vil prøve ut tiltaket enkelte dager eller helger i framtiden. sier Bratteberg.

Powered by Labrador CMS