Trives i cockpiten: Gunnar Iversen på plass i sitt fly under flydagen på Hovden flyplass.

– Hadde ikke vært i lufta hvis jeg var livredd

Gunnar Iversen viste frem vanvittige flygeegenskaper på Hovden flyplass sin åpne dag, lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Gunnar Iversen er ingen vanlig pilot. Han driver også med akrobatikkflyging. På lørdag var det åpen dag på Hovden flyplass, og der viste Iversen frem sine kunster i luften.

– Det er artig med acroflyging og jeg har holdt på noen år nå. Jeg er på ingen måte nervøs og hadde jeg vært livredd kunne jeg ikke gjort dette.

Det var ingen nerver å registrere fra bakken da han viste frem et spektakulært show med "looper" og "roller" oppe i sitt småfly, til publikums store begeistring. Bak flyet kom det ut røyk, som gjorde opptreden mer spektakulær.

Ifølge Iversen går flyet like godt opp ned, som riktig vei, men han poengterer at ikke hvem som helst kan sette seg bak spakene.

Fargerikt: Flyet Gunnar Iversen brukte under oppvisningen

– Det handler ikke kun om å tørre. Det ligger mye erfaring og trening bak en slik opptreden. Å komme på dette nivået tar lang tid. Man må vite hvordan man utfører bevegelsene på en sikker måte.

Piloten var oppe i lufta med sitt bensindrevne fly flere ganger i løpet av dagen med en maksfart på 350 kmt.

– Det var kjempegøy

På flyplassen denne dagen var det ikke kun acroflyging som sto på tapetet.

Fallskjermhopping, modellflyutstilling og rundflyging med mulighet for å være med på flytur, var noe av det som ble tilbudt. Sistnevnte aktivitet fikk familien Storvik oppleve.

Brødrene Linus (15) og Anton (13) hadde aldri vært i et slikt fly før, og var spente før "take off".

Var oppe i lufta. Fra venstre: Magne Storvik, Linus Storvik og Anton Storvik.

– Det var spennende og jeg trodde det skulle komme mer nerver, men det føltes veldig trygt. Et slikt område som dette er veldig fint å fly over, sier Linus.

Deres far, Magne Storvik (46), fikk nylig en interesse for fly, som gjorde at familien tok turen til Hovden denne dagen. Faren var også oppe i lufta som passasjer.

– Jeg har vært oppe i et sånt fly før, men kun én gang. Derfor er vi alle relativt "ferske". Å fly tett på fjellene, og se ned på det man ellers ser opp på er veldig kult, smiler han.

Majestetisk natur: Utsikt fra passasjersete fra et av flyene.

– Full klaff og masse folk

Styreleder i Volda/Ørsta flyklubb, Audun Klev, hadde ingenting å utsette på dagens begivenhet.

– Det er mye folk her i dag og det er første gang vi har et arrangement som dette, etter pandemien. I dag har vi hatt full klaff. Vi kunne egentlig ikke bedt om bedre forhold. På dager som dette er vi avhengig av gode værforhold.

Audun Klev var veldig fornøyd med arrangementet.

Det var rundt 500 besøkende i løpet av arrangementet. Dette gagner flyklubben godt.

– Vi prøver jo å markedsføre flyklubben vår litt. I klubben har vi en ganske stor aktivitet hvor nye piloter rekrutteres. Alle piloter rekrutteres gjennom småfly før de kan gå videre til kommersielle fly, avslutter Klev.

På enden av dagen fløy pilot Gunnar Iversen tilbake til hjembyen Ålesund.

Powered by Labrador CMS