GLISSENT: Volda Håndball håper de vil se flere tilskuere når sesongen starter opp.

Under 300 av 1000 mulige møtte opp på kamp

Volda fikk cup-eventyret knust da eliteserielaget Byåsen vant 34-18 i Volda Campus Arena onsdag kveld. Det var likevel ikke det eneste som skuffet styreleder i Volda Håndball.

Publisert Sist oppdatert

– Ambisjonsnivået er langt over det som var i går, sier styreleder Norodd Dyrhovden til Nærnett på spørsmål om hans tanker rundt gårsdagens tilskuertall.

Forrige gang Voldas damelag spilte kamp i sin mektige idrettshall, var 13. januar i 1. divisjonskampen mot Follo. Da var det kun lov med 200 tilskuere.

I går var tilskuertallet i underkant av 300, selv om 1000 tilskuere kunne slippes inn.

Til oppgjøret mot Byåsen i runde 3 av NM, åtte måneder senere, var forhåpningene i håndballstyret gode - spesielt med tanke på at det var et storfint besøk onsdag.

– Vi har respekt for at folk fremdeles er forsiktige, men det er klart vi hadde ønsket flere på tribunen. Byåsen fra eliteserien, med flere profiler, var på besøk, sier Dyrhovden.

Problem med billetter

Før kampen var det problemer med kjøp av billetter, men ikke et problem som skal ha vart for lenge, ifølge Dyrhovden.

Problemet var at dersom en skulle kjøpe billett, stod det i billettsystemet at det var utsolgt. Feilen skyldtes at systemet forholdt seg til tidligere tilskuerantall fra januar - altså 200. Etter at salget hadde bikket 200 billetter stod det dermed «utsolgt» dersom man forsøkte å kjøpe billett.

Dyrhovden mener problemet ikke skal ha hatt noe innvirkning på tilskuerantallet siden det ble så raskt løst.

– Kunne dere gjort noe annet for å få et høyere tilskuertall?

– Ja, det kunne vi. Vi vil at folk og naboklubber skal komme inn for å lage stemning. Videre må vi gjøre mer når det kommer til markedsføring og være mer synlig i avisene. Det er ikke alle som er på Facebook heller, svarer styrelederen.

Han påpeker at det er tidlig i sesongen og at klubben må bygge opp igjen publikumsinteressen for at folk kan komme på tribunen.

– Vi har ambisjoner om å fylle hallen når sesongen starter. Tilskuerne er våre kunder.

Til tross for et lavt tilskuertall, var Dyrhovden fornøyd med de som møtte opp.

– Det var feststemning fra de som var der og de skapte en god stemning til kampen. Byåsen har også fortalt at de var begeistret over å komme til hallen.

Voldas første hjemmekamp i 1. divisjon er mot Grane Arendal 26. september. Førstkommende søndag skal laget til sesongåpning i Trønderhallen da de gjester Levanger.

Powered by Labrador CMS