Det ble plutselig bråstopp for Halldor Stefan Haraldsson og Volda i den andre omgangen mot Storhamar onsdag kveld. Her fra seriekampen mot Vipers i september.

Volda-smell etter positiv halvtime mot Storhamar: – Vi tar for mange dårlige valg

Volda Handball viste lenge solide takter mot topplaget Storhamar i eliteserien onsdag kveld. Så kollapset vertene fullstendig.

Publisert Sist oppdatert

Volda 22-36 Storhamar (14-17)

Snaue fem minutter ut i den andre omgangen sto det 17-18 i favør Storhamar, og Volda var for alvor med i kampen om de to poengene i Volda Campus SpareBank1 Arena. Etter en god periode gikk imidlertid alt galt for hjemmelaget, som i løpet av 18 blytunge minutter måtte se bortelaget prikke inn 14 mål, uten at Volda selv noterte én eneste scoring.

– Etter 40 minutter blir det bråstopp i angrep, og vi tar veldig dårlige valg. Altfor ofte gir vi enkelt fra oss ballen til Storhamar, og de kan både kontre på oss og sette ballen i åpent mål. Storhamar er et lag som er vanskelige å stå imot når de kommer i høy fart, konstaterte Volda-trener Halldor Stefan Haraldsson til Nærnett etter kampslutt.

– Vi tok timeout to ganger og forsøkte å gjøre flere endringer. Dessverre får vi det ikke helt til, og det blir for mange tekniske feil, fortsatte han.

Islendingen er likevel klar på at det var mye positivt å ta med seg fra onsdagens batalje.

– Det er en periode på en halvtime der jeg synes vi er aggressive både fremover og bakover. Forrige helg scoret vi 18 mot Sola, og i dag scorer vi 22 mot Storhamar, så vi kan prøve å være positive og se på det som utvikling.

Storhamar-dominans i åpningsminuttene

Etter en slurvete start fra begge lag, tok de gulkledde gjestene etter hvert tak i kampen. Etter åtte minutter spilt ledet Storhamar 6-0, og det skulle ta nesten ni minutter før Voldas første scoring lå i nettet bak bortelagets sisteskanse.

– Selv i den perioden har vi mange halvsjanser der det kanskje bare mangler én pasning eller et bedre skudd.

Med halve førsteomgangen unnagjort skulle det omsider løsne for Volda. 3-10 ble i løpet av få minutter til 9-11, og da lagene skulle innta pausepraten sto det 14-17 på resultattavla.

– Vi gjør lenge mye rett og har tro på det vi driver med. Vi tør å ta sjanser, og da ser vi også at vi lykkes, poengterer Haraldsson.

Kollaps etter pause

Dana Björg Gudmundsdottirs redusering til 17-18 kort tid ut i andre omgang skulle dessverre for hjemmelaget vise seg å bli starten på en måltørke som tilhører sjeldenhetene. Ikke før det var spilt 53 minutter ekspederte Rakel Elvarsdottir Voldas 18. scoring i nettet. Da hadde Storhamar rukket å bokføre 14 nettkjenninger.

22-36-tap betyr at Voldas tapsrekke forlenges fra fire til fem kamper. Fasit etter seks serierunder er én seier og fem tap. Haraldsson oppsummerer sesongåpningen på følgende vis:

– Det er litt surt å tenke på at vi fort kunne stått med både fire og seks poeng (Volda har to knepne ettmålstap jou.anm.). Vi må likevel huske på at vi har møtt Fredrikstad som ligger helt i toppen, i tillegg til at både Sola, Vipers og Storhamar alle er topplag. Det har på ingen måte vært noen enkel start. For oss handler det om å fortsette å gjøre jobben, avsluttet treneren.

Powered by Labrador CMS