Volda bød opp til dans foran 1400 tilskuere

JUBEL: Det var god kok i Volda Campus Sparebank1 Arena da Vipers kom på besøk onsdag kveld.

Onsdag kveld tok Volda i mot verdensstjernene fra Vipers Kristiandsand. Med over 1400 tilskuere i ryggen imponerte hjemmelaget mot alle odds.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Forventningene til fullsatt hus og håndballfest var tilstede for avkast mellom Volda og Vipers onsdag kveld. Arild Bakke, teamleder for elite i Volda Handball, hadde større forhåpninger til oppmøte enn det han hadde til selve kampen.

GODT OPPMØTE: Teamleder for elite i Volda Handball, Arild Bakke gledet seg over at så mange tok turen til klubbens storstue.

– Vi har forhåndssolgt rundt 700 billetter, så vi forventer over tusen publikumere i hallen, sier han.
Han legger til at på forrige hjemmekamp mot Fredrikstad var det nærmere 800 som tok turen til Volda Handballs storstue. En hall med kapasitet til 2000 tilskuere.

Bakke tror grunnen til det gode oppmøte hadde mye å gjøre med at et av verdens beste håndball-lag sto på motsatt banehalvdel. Folk kjørte langveisfra for å se lokale helter måle krefter med verdensstjernene fra Kristiansand.

– Interessen har vært stor. Hele nærområdet fra Ålesund til Stryn og Nordfjord har tatt turen, så det blir en del folk.

Og mye folk ble det. Omkring 1470 fikk med sine egne øyne se voldingene sin heroiske innsats gjennom 60 minutter.

Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers
Volda - Vipers

– Vi spiller med brystkassen opp

Tross tapet hadde Voldas trener Halldor Haraldsson kun positive ting å si om lagets innsats etter kampen.

– Vi hadde en god kampplan, og hadde snakket om hvor vi skulle angripe før kampen. Det gjorde jentene perfekt. Vi satset på de rette plassene, og tørr å kjøre tempo. Vi spiller med brystkassen opp i luften. Jeg synes jentene var utrolig flinke.

ENGASJERT: En ivrig voldatrener Halldor Haraldsson ble belønnet med et gult kort av dommerne ut i andre omgang.

Hjemmelaget henger godt med i første omgang, og lå fire mål bak serielederen til pause. Men det er bakover i banen Haraldsson mener laget hans taper kampen.

– Første omgangen er veldig god, spesielt framover. Vi kunne stått litt bedre bakover synes jeg, men det var godkjent.

Volda som er nyopprykket før sesongen står med to tap og en seier på de tre første kampene. Haraldsson lar seg ikke bekymre av den grunn, og har mye positivt å ta med seg videre.

– Nå er vi bare i starten av sesongen og det er mange kamper igjen. Vi tar en kamp av gangen, og vi skal prøve å bli bedre i løpet av sesongen. Pilen peker fortsatt i riktig retning.

– Dette var som halve befolkningen på Island

En av Voldas nysigneringer før sesongen Rakel Sara Elvarsdottir noterte seg for fire scoringer mot Vipers. Den islandske kantspilleren synes det var stort å så ansikt til ansikt med noen av verdens beste håndballspillere onsdag kveld.

STOLT: Selv om det ble tap roser voldas kantspiller Rakel Sara Elvarsdottir lagvenninenes innsats.

– Det var en bra kamp, og vi har åpenbart mye å lære fra dem. Men vi gjorde vårt beste i dag, sier hun.

Elvarsdottir ble i fjor seriemester på Island med KA/Por, før hun byttet ut sagaøya med Sunnmøre, og nyopprykkede Volda. Omkring 1400 tilskuere mot Vipers ble nesten litt for mye for nyervervelsen.

– Jeg er ikke vant til å spille foran så mange mennesker. Det var jo nesten like mange som halve befolkingen på Island, ler hun.

Powered by Labrador CMS