PÅ BESØK: Norodd Dyrhovden (f.v.) daglig leder i Volda Handball har gitt Erik langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund en omvisning på Volda Campus Arena.
PÅ BESØK: Norodd Dyrhovden (f.v.) daglig leder i Volda Handball har gitt Erik langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund en omvisning på Volda Campus Arena.

– Jeg er virkelig imponert

Ordene tilhører Erik Langerud, generalsekretær i Norges Håndballforbund. Onsdag besøkte han Volda Campus Sparebank 1 Arena for å vurdere hallen som landskamparena. – Det ser virkelig fantastisk ut.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Generalsekretæren fikk sjekket ut både hallen og fasilitetene, for å se om den kan bli brukt som fremtidig landskamparena.

– Nå har jeg fått gått en runde og det er mange inntrykk på kort tid. Men det ser virkelig fantastisk ut, det jeg har sett til nå.

Daglig leder i Volda Handball, Norodd Dyrhovden, synes det er gøy å vise frem hallen og la Langerud bli kjent med Volda Handball.

– Norges Håndballforbund er interessert i å kartlegge hvilke haller som er rundt oss i Norge, og det er gøy om vi kunne tilrettelagt for en landskamp rundt en turnering.

Flere ting må vurderes

Hallen har en kapasitet på 2500 tilskuere, og er dermed attraktiv for fremtidige landskamper. Men det er fortsatt andre ting som må vurderes, for å finne ut om hallen er gunstig til slike store kamper.

– Utover arenaen må vi også se på logistikk og infrastruktur, sier Langerud.

Fasiliteter til både fly, overnatting og trening utenfor kamp er også viktig. Langerud sier god logistikk og infrastruktur er viktig for at lagene kan konsentrere seg om hva som skjer på banen, og minst mulig om det utenfor.

Dyrhovden forteller at det har ligget i kortene når arenaen ble bygd, at det skulle være mulig med slike store kamper.

– Vi planla en arena der vi kunne ha store arrangementer, og det har vi fått til, sier Dyrhovden.

Viktig å dra ut i distriktet

Engasjement i Volda Handball står det ikke noe på, og Dyrhovden sier det vil bety mye for håndballen i Volda.

– Å få til dette i Volda vil være en stor inspirasjon for oss som jobber med det, men også for de unge og andre i miljøet.

Å reise rundt i Norge å spille kamp, ikke bare til storbyene, er en strategi Håndballforbundet har hatt i over 25 år. Langerud sier at slike arenaer som den i Volda er nøkkelen for å få til det.

– Vi vil reise rundt så flere får oppleve landslagene og se på forbildene sine på nært hold. Ikke bare på tv.

Både Dyrhovden og Langerud sier at det ikke har blitt bestemt noe enda. Det er mye som må vurderes. Likevel synes begge at det er viktig å få de store kampene ut i distriktet.

Vil sette Volda på kartet

Langerud skal ta med inntrykkene hjem til kollegaene sine, og kanskje sende opp noen av dem slik at de også kan se på hallen. Han sier også det må se på terminlister for de kommende årene, for å se om noen av kampene kan passe inn på en slik arena.

– Det er avhengig av hvilke type kamper som skal spilles og hvem som er motstandere. Noen kamper kan passe til en hall som dette, for andre vil den være for liten.

Dyrhovden håper det kan passe en gang i programmet så de kan ha kamper her. Han sier at de spiller seg inn som en arena, slik at om det passer, så er de klare til å stille.

– Vi vil sette oss på kartet, og det håper jeg vi har klart.