Den nye daglige lederen, Jesper Törnqvist, gliser for ny sesong.

– Har ikke satt oss mål om Obos i 2024

Til tross for ny trener på plass har Hødd IL andre ambisjoner enn opprykk for årets sesong. 

Publisert Sist oppdatert

ULSTEINVIK: Det ble bare én sesong i nest øverste divisjon for de blå fra Ulsteinvik, etter tapet i kvalifiseringsduellen mot det tidligere 2. divisjonslaget Lyn i desember i fjor. 

 – Vi har ikke satt oss et mål om at vi må opp i Obos-ligaen i 2024, men vi ønsker å skape et lag som vinner flest mulig fotballkamper. Vi har ambisjoner om komme tilbake til toppfotballen, men vi har ikke bestemt når. Det tar den tiden det tar, sier Jesper Törnqvist, som ikke har vært daglig leder i mer enn et par måneder for Hødd fotball.

Hødd er ikke i Obos-ligaen lenger.
– Fantastisk fin gruppe, sier Marius Bøe om sin nye tropp.

Ny trener

Den nye treneren, Marius Bøe, har heller ikke sittet lenge i lederstolen. Før han kom til Hødd i januar, har han vært assistenttrener for blant annet Sogndal, Lillestrøm og Ålesund.

– Vi har ikke snakket så mye om ambisjonene for i år, men som klubb vil vi ha en utvikling av laget og spillerene. Obos-ligaen er et mål på sikt - om det skjer i år eller neste år er ikke så viktig. Vi jakter utvikling, sier Bøe. 

Han er selv vant til en kultur med unge og lokale spillere, som er det Hødd satser på. Med en blanding av litt eldre og rutinerte karer i tillegg, vil man få en god kryddermiks, mener han. 

– Vi har spilt noen gode treningskamper, sier Kallevåg.

– Historisk sett har Hødd vært gode på ung satsning, så vi vil finne tilbake til det nå. Vi må bli bedre på spillerutvikling, mener Törnqvist.

Oppskrift: Hardt arbeid

Det er tydelig at laget i hovedsak har fokus på egenutvikling. På spørsmål om hvilke lag Hødd frykter mest, er den tidligere eliteseriespilleren Torbjørn Kallevåg omtrent likegyldig.   

– Jeg vet ikke hvilke lag vi møter. Jeg vet bare at vi møter Jerv, ellers vet jeg lite, gliser han. 

Hardt arbeid og en mikset spillergruppe er det som skal til for å komme seg til Obos-ligaen, ifølge 30-åringen.

Powered by Labrador CMS