SKRYTER AV VIPERS: Halldor Stefan Haraldsson er klar på hva som venter hans Volda-lag onsdag kveld.

Haraldsson før møtet med Vipers: – Et lag med enormt toppnivå

Onsdag kveld tar Volda imot regjerende Champions League-mester Vipers Kristiansand i egen storstue. Hjemmelagets trener Halldor Stefan Haraldsson ser frem til utfordringen som venter.

Publisert

– Vipers er et lag med mange gode individualister, og de er godt dekket i alle posisjoner. Vi vet at det kommer til å bli en tøff kamp, så i morgen kommer mye til å handle om vår egen prestasjon, sier islendingen til Nærnett tirsdag.

Den doble mesterligavinneren fra Sørlandet har startet sesongen på forrykende vis. I hjemlig serie har Vipers smadret henholdsvis Larvik og Romerike Ravens. Lørdag fikk sørlendingene en perfekt start på årets Champions League med 31-24 seier over franske Brest Bretagne.

– De har mye kvalitet i laget og spiller med høyt tempo. For oss blir det viktig å ta ting på alvor og avslutte alle angrep på en skikkelig måte.

Godkjent sesongstart

Volda, som forrige sesong tok den forløsende turen fra 1. divisjon til eliteserien, klinket til i debuten på norsk toppnivå ved å slå Fredrikstad hjemme i Volda Campus SpareBank1 Arena for halvannen uke siden. Forrige helg ble det et knepent tap mot Fana i Bergen.

– Har du latt deg overraske av hvor fort laget har tatt nivået i eliteserien?

– Både og. Forskjellen fra siste treningskamp til første seriekamp var veldig stor, og vi har kanskje tatt større steg enn forventet. Alle i troppen legger ned mye jobb, og dersom vi fortsetter med det, vil vi ha alle muligheter til å hevde oss, forteller Volda-treneren.

JUBEL: Slik så det ut da Volda sikret opprykket til eliteserien forrige sesong.

Haraldsson er likevel klar på at laget hans må opp et hakk fra tapet i Bergen.

– På et tidspunkt i 2. omgang ledet vi med tre mål, og vi satt egentlig igjen med følelsen av at vi gikk glipp av to poeng. Hovedforskjellen mellom 1. divisjon og eliteserien er at vi ikke har råd til å ha dårlige perioder i løpet av kampene. Vi er nødt til å være på i samfulle 60 minutter, understreker han.

– En stor utfordring

Kaptein på Volda-skuta, Kine Kvalsund, gikk av banen med skade i lagets generalprøve før sesongstart. Mot Fana var kantspilleren tilbake og spilte ti minutter. Onsdag er hun klar til å bidra ytterligere, og kapteinen forventer i likhet med trener Haraldsson en knalltøff batalje.

– Vipers er verdens beste klubblag med enorme kvaliteter i alle ledd, noe vi kommer til å merke i morgen. Jeg forventer at vi tar nye steg både i forsvar og angrep, og at vi fortsetter den utviklingen vi har startet på. Det er viktig for oss med tanke på resten av sesongen, forteller Kvalsund.

SKADEPREGET SESONGSTART: Volda-kaptein Kine Kvalsund er klar til å bidra ytterligere når Vipers kommer på besøk.

I sesongoppkjøringen møttes Volda og Vipers to ganger da sistnevnte besøkte den håndballgale bygda. Bortelaget gikk ikke overraskende seirende ut av begge oppgjørene.

– Vi har mye bra på gang i laget som vi fikk vist i de to kampene, men vi har samtidig mye å jobbe med. Jeg tror det blir mye god og fartsfylt håndball, både fra vår og fra Vipers sin side. Det blir en stor utfordring, og vi må bruke den godt, understreker kapteinen.

Godt forberedt

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad tror hans maskineri er klare for oppgaven som venter i Volda.

– Vi har møtt Volda to ganger tidligere, så vi føler at vi kjenner dem godt som lag. Nå er det imidlertid snakk om to poeng, så vi ønsker å vise at vi er bedre, sier Gjekstad til Nærnett tirsdag ettermiddag.

– Hva synes du om det Volda har levert så langt denne sesongen?

– Det er lag som har startet sesongen med friskt mot og som har levert gode resultater. Erfaringsmessig skal vi naturligvis være bedre enn dem, men det er en gjeng som har tro på det de gjør. Vi føler at vi er godt forberedt på det som venter, fortsetter Gjekstad.

Maner til innsats fra lokalbefolkningen

I hjemmepremieren mot Fredrikstad møtte 678 tilskuere opp i Campus Arena. Det er under en tredjedel av den totale kapasiteten på 2200.

– Vi var litt skuffa over oppmøtet sist. Nå er vi i eliteserien og er avhengige av at folk stiller opp. Støtten fra de som var der var imidlertid fantastisk, påpeker Haraldsson, før han avslutter:

– Samtidig er jeg klar over at det er mange faktorer som spiller inn og at det er urealistisk å tenke at vi skal klare å fylle tribunene på hver kamp. Når verdens beste håndballlag kommer på besøk bør imidlertid folk kunne stille opp.

OPPRYKKSFEST: Folk møtte opp i hopetall da Volda sikret opprykk til eliteserien i april. Onsdag håper Halldor Stefan Haraldsson på mye av det samme.
Powered by Labrador CMS