Godt å være ungdom i Hareid!

BRA NOK: Både ordfører Bernt Brandal, leder for ungdomsrådet Pranaya Selva og ungdomsarbeider Renate Seljeseth Bøe er glade for at deres innsats var bra nok til å vinne årets ungdomsråd i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Hareid best på ungdom

I helgen ble Hareid utdelt prisen for beste ungdomsråd i Møre og Romsdal fylkeskommune. Nå fortsetter de det gode arbeidet med et nytt lokale under konstruksjon.

Publisert Sist oppdatert

Ungdomsrådet i Hareid blir hedret for sitt engasjement og arbeid med å etablere et samlingssted for lokalsamfunnets ungdom. Prisen, som inkluderer et diplom og en sum på
10.000 kroner, anerkjenner deres dedikerte innsats for å fremme fellesskap og aktiviteter for ungdom i Hareid.

Fornøyd ordfører

Ordfører i Hareid, Bernt Brandal, forteller at han er veldig fornøyd med ungdomsrådets arbeid.

– De er kjempeflinke, engasjerte ungdommer som har stått på og stiller krav til oss politikere, som er nødvendig, sier Brandal.  

Brandal er stolt over at ungdommene har vunnet prisen, og forteller at det varmer et ordførerhjerte. Samtidig understeker han at både den politiske ledelsen i Hareid og ungdomsrådet er motiverte til å fortsette det gode arbeidet.

STOLT: Ordfører i Hareid, Bernt Brandal, og hans parti Folkelista delte ut 20.000 kroner til ungdomsrådet i etterkant av prisutdelingen.

Tillit til ungdommen

Ordføreren og hans parti har besluttet å dele ut 20.000 kr til ungdomsrådet. Formålet med donasjonen er at pengene skal gå til inkludering blant ungdommene. Brandal har stor tiltro til at midlene blir forvaltet på en god måte.

– Vi tror at det er ungdomsrådet selv som er de beste til å finne ut hva som skal til for å bevare et optimalt sosialt tilbud for ungdommene i Hareid, sier Brandal.

Godt samarbeid

Pranaya Selva (15) har lenge vært engasjert i lokalpolitikken. For henne har storebroren vært et politisk forbilde og hun følger nå i hans fotspor som ungdomsrådsleder i Hareid. 

Selva deler samme oppfatning som ordføreren om at samarbeidet mellom ungdomsrådet og kommunen er velfungerende. Ungdomsrådet har på lik linje med de andre rådene egne møter, samt talerett i alle utvalgene i kommunen. 

– Hvis det er noe vi vil ta opp, får vi gå opp på talerstolen og si det vi vil si. Det er jo de som bestemmer, men de hører ofte på oss, forteller Selva.

POLITISK ENGASJERT: Pranaya Selva forteller om sitt store lokalpolitiske engasjement.

Renate Seljeseth Bøe er ungdomsarbeider i Hareid, og fungerer som et bindeledd mellom kommunen og ungdomsrådet. Jobben hennes innebærer å blant annet å drifte ungdomsklubben og å organisere aktiviteter. I tillegg tilrettelegger hun for, samt tar del i ungdomsrådets saker.

GODT FORNØYD: Renate Seljeseth Bøe er stolt av ungdomsrådet og jobben de gjør.

Jeg kjenner ungdommene godt i min rolle som ungdomsarbeider, og ser på det som lett å kommunisere med dem.

                                                                                                        

Populært tilbud

Ungdomsklubben er åpen for alle ungdommer kl. 14-16 alle hverdager. I tillegg er det kveldsåpent opp til flere ganger i måneden. Der kan de blant annet drive med aktiviteter som videospill, bordtennis og biljard. Nadia Legan (15) og Ada Strømsjordet (15) er blant de som liker seg på ungdomsklubben. 

–  Ungdomsklubben er en fin plass å være, spesielt siden det ikke er så mange andre tilbud for ungdommen i Hareid, sier jentene.

BILJARD: Nadia Legan (15) liker å spille biljard når hun er på ungdomsklubben.

Frivillig arbeid

På ungdomsklubben er det alltid minst én ansatt eller frivillig tilstede. Blant annet tilbereder de mat som ungdommene får gratis på klubben. Else Karin Mork (75) har arbeidet der som frivillig i snart tre år. 

– Det er kjempekjekt å jobbe med de skjønne ungdommene. Jeg håper jeg kan være en rollemodell, i tillegg tror jeg det er fint for ungdommene å ha noen eldre tilstede, sier Mork om hvorfor hun stiller opp som frivillig.

FRIVILLIG: Else Karin Mork storkoser seg som frivillig på ungdomsklubben i Hareid.

Hun forteller også at det er viktig for de eldre å ta godt vare på ungdommene, da rollene vil byttes i fremtiden.

Store planer

I RÅDHUSET: Den nye ungdomsklubben vil befinne seg i underetasjen av rådhuset.

Per dags dato holder ungdomsklubben til i et midlertidig lokale rett ved Hareid rådhus. Byggingen av en helt ny ungdomsklubb er derimot igangsatt i samme bygg som rådhuset. 

Prosjektleder og huseier Rolf-Henning Skrede Hide forteller om de store planene til det nye lokalet. Ungdommene vil ha omtrent 240 kvadratmeter å benytte seg av.                                                                                                         

VISER BYGGEPLANENE: Rolf-Henning Hide peker på plantegningene over den nye ungdomsklubben.

I det nye lokalet vil de kunne more seg med blant annet biljardbord, en helt egen scene og band-rom. I tillegg vil det være et eget rom egnet til e-sport. Når lokalet ikke brukes av ungdomsklubben, vil det kunne leies ut privat. Hide forteller at et slikt lokale har vært etterlengtet i Hareid helt siden hotellet måtte legge ned for flere år siden.

Optimismen rundt det nye lokalet er stort, og det skal etter planen stå ferdig før 1. september i år. Likevel håper Hide at det kan være klart enda tidligere.

UNDER KONSTRUKSJON: Det nye lokalet skal etter planen stå klart til etter sommeren
Powered by Labrador CMS