UVANLIG PLASS: Formannskapet i Hareid måtte samles på Hareid Folkebibliotek.

Strammer ikke inn brannforskrift

Ingen brannfakler blant politikerne da brann ble diskutert.

Publisert Sist oppdatert

HAREID: Det var bred enighet blant politikerne under formannskapsmøtet i Hareid kommune da brenning og åpen brenning av avfall sto på dagsorden.

Miljødirektoratet vil ha lokale forskrifter i kommunene for brenning av avfall og tenning av bål i tettbebygde strøk. Forskriftene er anbefalt for å redusere spredningen av giftig eller farlig røyk fra private boligier.

IKKE OVERRASKET: Politiker, Oskar Grimstad, var fornøyd med at forslaget ikke slo gjennom hos formannskapet.

Oskar Grimstad (FRP) var en av politikerne som uttalte seg om forskriften på formannskapsmøtet. Etterpå var han like klar i sin sak da han snakket med Nærnett.

– Politikere sentralt sender lovverk som gjør at vi blir styrt fra vugge til grav. Det er et generelt problem, forteller Grimstad.

Liten del av et stort problem

– Min frihet slutter der din begynner, jeg må oppføre meg slik at jeg ikke trakker over. Det gjelder om det er bålberenning eller om noen spiller for høy musikk, om alt dette skal detaljstyres med lovverk, synes jeg det går altfor langt, sier han.

Grimstad forstår at det er folk som ikke tar hensyn til andre, men at det ikke er et problem som bør løses av detaljstyring.

– Vi trenger ikke å ha et detaljlovverk fordi noen få mennesker ikke klarer å oppføre seg, det blir et samfunn vi ikke er tjent med. Vi har et byråkrati som kan serve 40 millioner og vi bor fem millioner her til lands, forklarer han.

Ønsket et annet utfall

Brannsjef i Ulstein og Hareid, Olav Brubakk, synest det er synd at forskriften ikke ble vedtatt i formannskapsmøtet på Hareid.

FATTET: Brannsjefen var til stede under formannskapsmøtet i Hareid Kommune.

– De synes det er godt nok som det er, vi hadde håpet på en liten oppstramming, spesielt i tettbygd strøk. Røyken plager andre, men det er ikke alle som bryr seg om det, dessverre, sier Brubakk.

Et argument som ble nevnt under formannskapsmøtet var at det ville bli mer utrykning om forskriften ble vedtatt. Dette avkreftet brannsjefen.

– Folk ringer ikke fordi det står i forskriften eller ikke, de ringer fordi de ser at det brenner, sier brannsjefen.
Powered by Labrador CMS