');
Herøy kommune har fått et varslingsbrev fra ansatte og ledelsen i bo- og habiliteringsavdelingen i kommunen.
Herøy kommune har fått et varslingsbrev fra ansatte og ledelsen i bo- og habiliteringsavdelingen i kommunen.

Helsemedarbeidere utsatt for psykisk vold: – All grunn til å varsle

Flere ansatte i Herøy kommune har den siste tiden varslet om ubehagelige hendelser på jobb. Nå vil kommunen ta grep.

Publisert Sist oppdatert

HERØY: – Det er alltid alvorlig når medarbeidere føler at de må ta det skrittet og inngi et varsel. Alle ansatte har krav på å ha et fullt forsvarlig arbeidsmiljø, både fysisk og psykisk, sier kommunedirektør i Herøy, Trond Arne Aglen.

Nylig fikk kommunedirektøren et alvorlig varsel fra flere ansatte og ledelsen i bo- og habiliteringsavdelingen i kommunen.

Det var Vikebladet som først omtalte saken.

I varselet kommer det frem at personalet i en omsorgsbolig skal ha blitt utsatt for psykisk vold av personer med tilknytning til en bruker.

– Helsemedarbeidere er godt vant til å håndtere all slags brukere, og for så vidt pårørende. Men når medarbeidere opplever at de må varsle, er det all grunn til å varsle, sier Aglen til Nærnett.

Eskalert den siste tiden

Varslingssaken omfatter trakassering, forsøk på manipulering og overvåking som resulterer i fysisk stress-symptom før, under arbeid og etter arbeidstid.

Aglen forteller at den psykiske volden har pågått over en lengre periode, men at det først nå virkelig har eskalert.

– Vi har interne rapporteringer på arbeidsforhold. Det er en del av internkontrollen vår. Men når dette ikke fører frem, synes jeg det er bra at de ansatte velger å varsle.

Kommunedirektøren har kalt inn partene til et møte i slutten av måneden. Der vil også hovedverneombud, representant fra statsforvalteren, spesialisert habilitering fra helseforetaket og fylkeslegen delta.

Kommunedirektør i Herøy, Trond Arne Aglen ser alvorlig på varslingssaken.
Kommunedirektør i Herøy, Trond Arne Aglen ser alvorlig på varslingssaken.