AVGJØRELSE: 17.april skal det avgjøres om sykehusene i Møre og Romsdal skal ta i bruk Helseplattformen. Volda sjukehus er ett av de fire sykehusene i fylket.

Helseplattformen: Risikerer bemanningskrise

Innføringen av Helseplattformen gjør at sykehusene i Møre og Romsdal må låne 100 leger og 140 sykepleiere fra sykehusene i Trøndelag. St.Olavs Hospital skriver at dette kravet blir vanskelig å møte.

Publisert Sist oppdatert

MØRE OG ROMSDAL: St.Olavs skriver i en pressemelding onsdag at de har liten mulighet til å fristille helsepersonell til å bidra til drift av sykehusene i Møre og Romsdal under innføringen av Helseplattformen. 

Dette på grunn av at de selv står i en krevende arbeidssituasjon som krever en høy bemanning for tilstrekkelig å ta vare på pasientenes sikkerhet. 

Helse Møre og Romsdal trenger helsepersonell med erfaring med systemet, og derfor må de låne leger og sykepleiere fra Trøndelag. 

“Men vi håper det kan være ansatte som har kapasitet til å reise til Møre og Romsdal for å jobbe som helsepersonell på sin fritid", skriver St.Olavs Hospital i pressemeldingen. 

Trøndersk helsepersonell som reiser til Møre og Romsdal for å jobbe vil få en bonus. 

– Det er for tidlig å konkludere hvor mange som vil komme fra St. Olavs til Helse Møre og Romsdal. Det er avhengig av frivillighet, sier kommunikasjonsdirektør May-Helen Molvær Grimstad ved Helse Møre og Romsdal til NRK.

Det er planlagt at Helseplattformen skal bli innført den 27. april.

Powered by Labrador CMS