HÆRVERK: De nye studentboligene på Heltne har vært utsatt for vandalisme de siste tiden.

Hærverk på Heltne: – Har ikke vært så ille på ti år

Lenge siden det vært et så stort problem som nå i følge Studentsamskipnaden

Publisert

VOLDA: Ved teknisk drift på Studentsamskipnaden i Volda river de seg i håret for tiden. Jon Petter Lied, leder for driftsavdelingen ved Studentsamskipnaden, sier det har vært mye å gjøre på nyåret.

– Siden jul har det vært flere tilfeller av hærverk, sier Lied.

OFTE: Dette har blitt et vanlig syn på Heltne. Stolpene er veltet for hånd ifølge Lied.
BRUTALT: Dørene inne på de nye blokkene på Heltne har fått gjennomgå.
MYE Å GJØRE: Teknisk drift ved Samskipnaden sier det har hatt mye å gjøre, og at det går utover andre tjenester.

Mellom annet har lyktestolper utenfor de nye blokkene på Heltne blitt ramponert, og veltet. Også dører har fått gjennomgå ifølge Lied.

Foreløpig har de ikke funnet de skyldige, og hvis de ikke blir funnet blir konsekvensene store også for de som klare å holde fingra unna fatet.

– I verste fall ender det med at husleie øker for alle som bor i de nye blokkene. Vi må ta pengene fra et sted, sier Lied.

Skulle vandalismen fortsette, kommer Studentsamskipnaden til å ta i bruk strengere grep. Politiet kan bli innblandet, og anmeldelser kan bli aktuelt. Det er en konsekvens de helst vil unngå.

Er blitt verre og verre

Jan Henning Egset, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Volda, sier det er trist at de må rydde opp i slike unødvendige saker. Egset sier de ikke har opplevd så mye hærverk på mange år.

Lied som registrerer skadene for Samskipnaden er enig med Egset.

– Har ikke vært så ille på ti år, sier Lied.

Strammer grepet

Skulle vandalismen fortsette, kommer Studentsamskipnaden til å ta i bruk strengere grep. Politiet kan bli innblandet, og anmeldelser kan bli aktuelt. Det er en konsekvens de helst vil unngå.

– Teoretisk sett kan vi montere overvåkningskamera, men det er ikke ønskelig fra vår side. Vi prøver å behandle studentene som voksne mennesker, men det er ikke alltid de oppfører seg som det, sier Lied.

Powered by Labrador CMS