GRATIS GARDINER: Student Jenny Bæra Johannessen var idag på biblioteket og demonterte gardiner. FOTO: Håvard Steffensen
NYE GARDINER: Ifølge Johannessen kan gardinene brukes til uttallige formål. FOTO: Håvard Steffensen

Her stjeler Jenny (21) gardiner fra høyskolen - med rektors tillatelse

Samtlige gardiner på Berte Kanutte-huset skal skiftes ut. I sitt ukentlige nyhetsbrev oppfordrer rektor Johan Roppen folk til å ta med seg gardinene hjem.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Jenny Bærå Johannessen har sydd i tre år og er veldig opptatt av gjenbruk. Gardinene har hun tenkt å sy om til en sommerkjole.

– Jeg fikk med meg hva Roppen sa og sjekket ut gardinene. Nå er sola ute og jeg tenkte at dette er en perfekt mulighet til å sy en ny sommerkjole.

Johan Roppen meldte i sitt ukentlige nyhetsbrev at samtlige gardiner på Berte Kanutte-huset på Høgskulen i Volda skal erstattes. De nåværende gardinene har vært der siden bygget ble bygget i 1998.

Johannesen har en tydelig oppfordring til andre som vurderer å ta med seg gardiner hjem.

– Just do it! De kan bli transformert til hva som helst. Man kan også lage noe mye lettere, som for eksempel en duk, et skjørt eller tilpasse og bruke de som gardiner. Eller så kan du lage en kimono, sier hun og bryter ut i latter.

KOM OG HENT: Disse gardinene kan bli dine.
KOM OG HENT: Disse gardinene kan bli dine.
KOM OG HENT: Disse gardinene kan bli dine.
KOM OG HENT: Disse gardinene kan bli dine.

Kommunal estetikk

Masterstudent David Bernatek er vitne til Jennys tyveri.

Skal du ta med deg et par hjem?

– Hvis jeg hadde hatt store nok vinduer hadde jeg gjort det.

Han sier at han får assosiasjoner til instagramkontoen @kommunal_estetikk. Instagramkontoen har over 30 tusen følgere og har et humoristisk og uhøytidelig blikk på alt fra kaker til innredning i offentlige arbeidsplasser.

– Kommunal estetikk er det estetiske uttrykket som man finner på kommunale steder. Gjerne på sykehjem, rådhus og lignende.

Synes du det er fint?

– Det er ikke kjent for å være det fineste. Det er litt norsk da. Litt nøkternt. Jeg prøver mitt beste å se noe fint i alt.

Avisa Møre omtalte saken først.

Powered by Labrador CMS