Sandssokningen Herman Brune Leikanger (25) holder ofte fortet i ungdomhuset på Larsnes.
Sandssokningen Herman Brune Leikanger (25) holder ofte fortet i ungdomhuset på Larsnes.

Herman (25) jobber som ungdomsarbeider: – Det er utrolig givende

Herman Brune Leikanger (25) la igjen byscenen og Oslolivet i fjor høst for å jobbe som ungdomsarbeider i hjembygda Larsnes. Han brenner for at alle ungdommene i Sande kommune skal finne sin plass.

Publisert Sist oppdatert

– Mange tenker kanskje at det de sliter med er mye større enn det det egentlig er. Av og til løser det seg bare med en samtale med en venn, eller å prate med et menneske som har taushetsplikt.

Det sier 25 år gamle Herman Brune Leikanger som jobber som ungdomsarbeider i Sande. Han stortrives i jobben i dag, men det var ikke opprinnelig fast ansettelse i hjemkommunen som var planen.

Fra byscenen til bygdegleden

Det var moren som viste Herman jobbsøknaden da han jobbet i barnehage og frilanset som musikalartist i Oslo høsten 2022. Herman nølte, men innså etterhvert at jobben passet han midt i blinken.

– Jeg brenner for psykisk helse. I jobben bruker jeg mine egne sosiale medier sånn at folk kan kontakte meg når som helst hvis de lurer på noe, har det vanskelig, eller trenger noen å prate med, sier han.

Det beste Herman vet er å se at jobben han gjør betyr noe for ungdommen. Enten det er på ungdomshuset, på skolen, eller under en paintball-økt.

– Etter hvert som jeg får jobba litt mer så ønsker jeg at alle som vokser opp i kommunen skal føle at de blir sett, sier han.

– Deres interesse skal få bli blusset opp. Hvis det finnes en flamme så skal vi komme med litt bensin og sørge for at den faktisk får brenne.

Hør Hermans reise fra byen til bygda og femte episode av Bygda Mi her:

Powered by Labrador CMS