INNBYDENDE: Maten på Madelynn Coffee var av en annen klasse enn de tidligere spisestedene Tommy og Prebz har besøkt så langt.

Feil, men appellerende mat på Madelynn Coffee

Nok en gang var det klart for at guttebassene satte seg i bilen med snadder i blikket. Etter to middelmådige opplevelser sto forventningene i taket i forkant av besøket på Madelynn Coffee i Fosnavåg.

Publisert Sist oppdatert

HERØY: At det ble nettopp Madelynn Coffee som skulle testes i Herøy kommune var ingen tilfeldighet. Begge guttene hadde nemlig tidligere spist der.

Tommy har gjennom sine drøye to år på Søre Sunnmøre spist mang en burger, men ingen har ifølge han selv kunnet måle seg med Madelynns “Juicy Lucy”. Også Prebz hadde vage minner fra spisestedets vegetarburger.

Selv om det var to spente karer som satt i en knallrød Passat på vei til Fosnavåg, var oppgaven klar og tydelig: Her skulle det bedømmes profesjonelt, med sultne mager og objektive ganer - i kjent stil.

Se nederst i saken for poengsummen til Madelynn Coffee i Fosnavåg!

Interiør type bipolar

Vel fremme i Fosnavåg (les: Sunnmøres perle) var været grått og kjedelig. Da bilen var parkert og fire pailabber var kommet seg inn i varmen steg igjen guttenes forventninger.

– Jeg kjenner jeg blir våt i munnen nå, lød det fra Tommy da guttene satte seg ned ved bordet.

Bordet de først hadde sett seg ut, helt i hjørnet, ble “stjålet” foran nesen av et reservasjons-skilt servert av kelneren helt i siste liten. Han gjorde det godt igjen med levende lys og godt humør.

– Det her er jo nesten et stevnemøte, kommenterte Prebz idet kelneren tente sitt andre lys ved vårt tilviste bord.

Atmosfæren inne på Madelynn Coffee kan best beskrives som tydelig todelt. I det ene hjørnet finner man sofa med saueskinn og lave bord, i det andre hjørnet er interiøret tydelig diner-inspirert.

Lettere for karnivoren

Ved første øyekast virker menyen på Madelynn Coffee noe enkel og tom. Man finner faktisk ikke mer enn elleve hovedretter på A4-arket guttene fikk utdelt, inklusive to barneretter.

– Her var det ikke mye for en planteeter, var dommen fra Prebz som hadde bestemt seg for å prøve noe annet en vegetarburgeren.

Det er faktisk slik at man ikke finner mer enn én eneste vegetarrett på menyen, og det er burgeren. Med skeptisk blikk måte Prebz derfor saumfare arket etter noe som lett kunne gjøres om til noe som passet hans kostholdsbegrensninger.

KJØTTPREG: Det var lite vegetaralternativer på Madelynn Coffees meny. Heldigvis var det ingen problem å få dagens suppe omgjort til Prebz' kostholdsbehov.

Til slutt endte den klimabevisste trønderen på en søtpotet- og gulrotsuppe med fetaost, minus bacon. En suppe til godt over 150 kroner burde både smake og mette godt tenkte anmelderen.

For Tommy var vel egentlig menyen en formalitet - dette hadde han gledet seg til. Matanmelderen fra Toten hadde bestemt seg for en “Juicy Lucy”-burger før han hadde satt seg ved bordet, med søtpoteter og chili-majones som sideretter.

Nå var det vanskelig for makkeren å holde Tommy rolig nok til å diskutere interiør og service. Totningen gledet seg. Som en unge på julaften er vel et passende begrep.

Drømmen som gikk i knas

I kjent stil på Søre Sunnmøre, kom maten nokså raskt etter bestillingen. En trivelig servitør kom med maten, og presenterte det vi hadde bestilt på den litt tynne menyen. Anmelderne var sultne og begeistret, og gaflet i seg maten.

Om det var adrenalinet som pumpet eller underbevisstheten som nektet å innse hva som hadde skjedd er vanskelig å si, men for Tommy gikk begynnelsen av måltidet så radig at han ikke la merke til at han hadde fått servert feil burger.

– Næmmen! Det her er jo ikke en “Juicy Lucy”, utbrøt han litt forfjamset, men mest arg etter å ha slukt godt over halve kjøttstykket.

OLD TIMER: Det ble ingen saftig Lucy på Tommy. I stedet fikk han det som ble kalt "Old Timer".

En forbauset kompanjong slet med å forstå hvordan den selvutnevnte burger-kjenneren ikke hadde lagt merke til feilen som var gjort tidligere. Etter å ha snakket med den blide kelneren og fått tilbud om en ny burger, bestemte Tommy seg for å takke nei. To burgere ville blitt litt for meget, til og med for han.

Da måltidet nærmet seg slutten kom servitøren bort med kontanter som tilsvarte det burgeren Tommy egentlig hadde bestilt, noe som ble satt pris på både som et emosjonelt og økonomisk plaster på såret.

Puré til middag

For Prebz ble måltidet mindre dramatisk. Han fikk servert en søtpotetsuppe som var presentert på en vakker måte. Pent dandert med fetaost, lekkert ristet brød ved siden og en dyp og fin oransje farge.

– Den var i det minste kremete, og det ble nesten litt puré den suppa her, bemerket Prebz mellomfornøyd.

Selv om konsistensen var litt i tykkeste laget for anmelderen var den velsmakende og hadde gode hint av søtpotet. Den kunne likevel ifølge Prebz hatt godt av litt sterkere krydring - for å sparke bedre i ganepartiet. Han så seg derfor nødt til å spørre pent om salt og pepper i baren.

TALLERKENFØRING: Gulrot- og søtpotetsuppen var et appellerende skue for anmelderne da den kom på bordet.

Fosnavågs hippeste sted?

Selv om det ble litt krøll for både ansatte og anmeldere på Madelynn Coffee var guttene godt fornøyd med måltidet. Det var liten tvil om at dette så langt var det måltidet som hadde scoret høyest på smak og presentasjon for duoen.

Alt i alt var guttene enige om at det var en hyggelig opplevelse i Fosnavåg sentrum. Prisen var noe stiv for studenter, med det var et problem som ble delvis løst av “burgertabben”.

Burgeren som ble servert var god på smak, og det samme var søtpotetsuppen.

En siste ting som er verdt å merke seg er at det var bra med folk inne på spisestedet. Det er neppe mange spisesteder på Søre Sunnmøre som har så mye trafikk på en fredags formiddag.

– Jeg føler nesten jeg er i storbyen jeg nå, kommenterte Prebz da han la merke til at flere av bordene var reservert idet de kom inn i lokalene.

– Ja, jeg har aldri sett et reservert bord på en kafé, la Tommy til. Det skal nevnes at han er fra Toten og sjeldent ser mye til folk.

Nedenfor finner du Søresnadder med Tommy og Prebz' helt egne poengsystem for spisestedene de besøker!

Powered by Labrador CMS