');
STIKK UT! turene blir mer og mer populært.
STIKK UT! turene blir mer og mer populært.

Herøy på 7. plass på topplista

STIKK UT! har passert over en million registrerte turmålsturer siden 1. mai. Flere av kommunene på Søre Sunnmøre ligger høyt på topplista over flest besøkende.

Publisert Sist oppdatert

STIKK UT! har blitt populært blant turglade folk i hele landet. På lista over kommunene med mest besøk, finner vi både Herøy og Ulstein høyt oppe.

På 7. plass ligger Herøy, som øverst av kommunene på Søre Sunnmøre. Like bak, på 9. plass er Ulstein kommune, mens Sykkylven er på 10. plass.

STIKK UT!

Stikk UT! er Norges mest populære turtrim! I 2021 kan du velge mellom 470 turer i 25 kommuner i Møre og Romsdal samt i Heim kommune (Trøndelag). Stikk UT!-sesongen varer fra 1. mai til 31. oktober, og på stikkut.no kan du bli bruker og registrere turene dine elektronisk. I år har de også på plass en egen Stikk UT! APP.

Se topplistene her.

Feirer med bløtkake

– Dette må vi feire, sier Hilde Bakke som er reiselivsutvikler i Havlandet.

Nå inviterer de inn Stikk UT!-vertene til bløtkakefest ved Simulatorsenteret i Fosnavåg, mandag 18. oktober, kl. 18.00.

Det skriver Herøy kommune på egne hjemmesider.

Som et alternativ om det er altfor fint vær, møtes de i grillhytta i Fosnavågparken, samme tid.

Stikk UT! for sommer 2021 går helt frem til 31. oktober, så man har fremdeles god tid til å registrere de neste turene. Etter denne datoen skal merkelappen med kode plukkes ned av Stikk UT!-vertene.

Du slipper å vente lenge

Sunnmøre Friluftsråd inviterer nå kommuner til å være med på Stikk UT!-vinterfotturer.

– Vi i Havlandet har meldt inn at Herøy ønsker å være med på "Vinterfottur 2021 - 2022", og har anledning til å melde inn totalt 3 - 8 turmål.

De bestiller materiell med Stikk UT-skilt, klistremerker og skiltplater til kodeplatene, og legger inn tekst, bilde og kart i Stikk UT!-appen.

Sesongen for vinterfottur vil vare fra 15. desember 2021 og frem til 2. påskedag 2022.

– Vil ditt grendelag eller idrettslag ha vinterfottur til ditt område eller din bygd i år? Kan du tenke deg å være Stikk UT!-vert? Vi håper å se deg på kakefesten, forteller en engasjert Hilde Bakke.