KLARE: Denne gjengen gleder seg til dagens spesialsending med University of Salford.

Historisk samarbeidssending med University of Salford

Spesialsending på Nærsynet i dag

Publisert Sist oppdatert

VOLDA/MANCHESTER: Live fra Volda og Manchester samtidig.

I dag skal Nærsynet ha samsending med journalistutdanninga ved University of Salford i Manchester. Skolene har samarbeidet i en årrekke, men dette er første gang de går sammen om en felles TV-sending.

TV-sendinga, som skal gå på engelsk, vil ha innslag både fra Volda og Manchester. Sendinga blir sendt live, med en programleder i Norge og en i Storbrittania.

Journaliststudentene i Volda som er involvert i TV-sendinga, er lett nervøse før sendestart.

PROGRAMLEDER: Andreas Molvig er programleder.

- Jeg er veldig spent! Jeg skal være programleder alene for første gang, så jeg håper det tekniske er på plass. Sendingen skal gå på engelsk, så det byr på noen uvante situasjoner og utfordringer, men jeg gleder meg, sier Volda-programleder Andreas Molvig.

Utfordringer er det også i planleggingen til samarbeidssendingen. Elevene har kommunisert over WhatsApp, og innimellom har de slitt med kommunikasjonen. Vaktsjef, Lova Vassli Hilanmo, gleder seg til å se sluttproduktet.

- Jeg gleder meg til å se hvordan hele sendinga blir. Det har vært en prosess, og det blir moro å se hva vi får til sammen med University of Salford, sier hun.

PRODUSENT OG VAKTSJEF: Jørgen Eriksen sitter bak spakene, mens Lova Vassli Hilanmo har det overordra ansvaret.

I sendinga vil det bli vist introvideoer om de to studiestedene. Seerne får også blant anna se hvordan flyktninger integreres, hvordan det er å vinterbade i fjorden i Volda, og være med på besøk til et vannsportsenter i Manchester. Videre blir det musikkinnslag, og studenter fra de to landene skal smake på hverandres tradisjonsmat.

En sending der Manchester er involvert, må selvsagt ha med fotball. Det blir svippturer innom Etihad Stadium, Old Trafford og Ørsta stadion.

- Det blir fantastisk, jeg er veldig spent, sier produsent for sendinga i Volda, Jørgen Eriksen.

VOLDA: Gjengen bak produksjonen.
Powered by Labrador CMS