FARE PÅ FERDE: Disse dyrene må gjemme seg godt for å overleve fram til jul

Hjortejakta godt i gang

Det har snart gått en måned siden hjortejaktsesongen startet i hele landet. Allerede kan man se indikasjoner på et godt fellingsresultat.

Publisert

Den 1. september gikk startskuddet for årets hjortejakt i hele Norge. I Volda og Ørsta varer jaktsesongen fram til lille julaften, men allerede kan man ane konturene av et godt resultat.

– Fellingsresultatet i fjor var egentlig veldig svakt sammenliknet med tidligere år, så vi håper det blir bedre i år, sier tjenesteleder ved Landbrukskontoret i Ørsta og Volda, Liv Bente Viddal.

I fjor ble det bare felt 670 dyr i Ørsta, og 893 i Volda. Fellingsløyvet var på henholdsvis 1318 og 1448 dyr. Samlet sett for de to kommunene utgjorde dette en fellingsprosent på 57%.

En knapp måned ut i årets jaktsesong mener Viddal at årets sesong ser bedre ut. Det er likevel vanskelig å si noe sikkert om endelig fellingsresultat før alle fellinger blir registrert på nyåret.

– I starten gikk det veldig fort, men så har det stagnert litt. Det går litt i rykk og napp dette, men foreløpig ser det bra ut, mener Viddal.

Foreløpig i år er det felt 209 dyr i Ørsta, og 375 i Volda.

Powered by Labrador CMS