RAVN: Den nye båten til Christian Gaard Bygdetun i Trandal er en Sargo 33 modell og hadde sin første offisielle kjøretur på torsdag.

Hjørundfjordens nye Ravn

Etter 17 års tro tjeneste skal Baltasar pensjoneres. Båteier Daniel Storeide tror at Ravn vil gi en enda bedre opplevelse på fjorden.

Publisert Sist oppdatert
FORNØYD: Daniel Storeide tror den nye båten vil lokke flere turister.

TRANDAL: Den nye båten ble hentet og kjørt fra Tromsø til Trandal i forrige uke. Det var Miljødirektoratet som eide båten tidligere og som brukte den blant annet til å dra opp ulovlige garn og krabbeteiner, og dessuten til minkjakt.

Ravn skal brukes til det meste i Hjørundfjorden og området rundt. Blant annet skal den frakte passasjerer og å ta med båtturister på fjordsightseeing til Geirangerfjorden. Under lenger turer kan man også overnatte i båten. Storeide forteller at den onsdag kveld også ble brukt som vaktbåt for en oljeplattform.

Båten er en Sargo 33 modell fra 2018 med totallengde på 36 fot, og har en toppfart på 40 knop.

PENSJONERT: Baltasar har vært i familiens eie i 17 år.

En sentimental avskjed

Daniel Storeide er eieren og båtføreren til Ravn. Han forteller at den båten de hadde før, Baltasar, absolutt har sentimental verdi. Den har familien hatt i 17 av dets 40 års levetid.

– Jeg har vokst opp med Baltasar. Jeg var fjorten år da vi fikk den, og har kjørt den siden. Det satt langt inne for alle i familien å skulle kvitte seg med den.

Storeide forteller at det kommer til å bli holdt en liten seremoni for den utgående båten.

MODERNE: Innsiden på den nye båten er nytt, og har plass til 11 passasjerer.

Et viktig tilskudd for bedriften

Sammen med søsteren, Lenita, driver Storeide tunet Christian Gaard Bygdetun i Trandal som er oppkalt etter Storeide sin tippoldefar. Det er her Ravn får sin nye "hjemkai".

Ved siden av båtutleie driver de også toppturguiding, matservering, utleie av lokaler og overnatting. Stedet arrangerer også flere konserter og festivalene Trandalrock og Trandalblues.

Storeide tror nyinnkjøpet vil komme godt med, spesielt for båtturistene som vil ta turen innom distriktet.

– Nå er turismen på vei opp igjen etter coronaen både i Hjørundfjorden og sånn generelt i området, så vi har god tro på at det var lurt å investere i en ny båt nå.

Se video fra Ravn sin første (uoffisielle) tur på torsdag mellom Ålesund sentrum og Vigra:

Powered by Labrador CMS