SMIL: Fornøyde gutter på trening før kampen mot Molde

Hødd overrasket storfavoritten

Nyopprykkede Hødd viste muskler mot «Norges beste lag»

Publisert

Tirsdag ettermiddag var IL Hødd på besøk i rosenes by, for å spille treningskamp mot Molde. De regjerende serie- og cupmestrene stilte med et kvalitetsfylt lag til tross for manglende spillere på landslagspause og skadeavbrekk. Hødd stilte også sterkt med ny-signeringene Bernardo Morgado, Halvard Kvamme Urnes og Rasmus Bonde.

Molde kom best i gang på Aker Stadion da Erling Knudtzon fant Harun Ibrahim med et godt innlegg i det åttende minutt, avslutningen sto ikke i stil og ble plassert utenfor.

Vertene fortsatte trykket mot Hødd-målet, uten hell. Kristian Eriksen viste fram skuddfoten i det 29. og 36. minutt, men begge forsøkene gikk like utenfor.

Kommentatorene oppsummerte første omgang som en jevnspilt kamp der Molde hadde hatt overtaket.

– Vi er litt skuffet over Molde, de spiller mot et lag som kommer fra andredivisjon. Vi har større forventinger til Molde enn dette, sa Calle Indbjør, sportskommentator i Romsdals Bustikke som overførte kampen direkte.

Tok over i andre omgang

FRA SVENSK HOVEDSTAD TIL SUNNMØRSK BY: Rasmus Bonde (20) skårte og avgjorde kampen mot Molde

Den andre omgangen startet jevnt der begge lag hadde flere visitter i motstanders sekstenmeter. I det 65. minutt fikk sunnmøringene hull på byllen. Etter glimrende frispilling fikk Peder Nersveen ballen ute på høyresiden, der serverte han et høyt innlegg mot bakerste stolpe. På bakerste stople kom den svenske ny-signeringen, Rasmus Bonde, og prikket ballen i nettmaskene. 1-0 til Hødd.

Etter scoringen ble Molde mer og mer desperate etter en utligning. Hødd var god i kontringsfasen og fikk muligheten til å øke til 2-0 flere ganger i løpet av kampen. Rasmus Bonde sin skåring ble den eneste skåringen i kampen og underdogen Hødd, vant treningskampen.

Kommentatorene i Romsdals Budstikke var imponert over det Hødd fikk til, men også skuffet over Molde sine prestasjoner.

– Dette er skremmende for Molde sin del. Til slutt blir det en fortjent seier til Hødd. Det er utrolig skuffende, sa Indbjør.