FULLT FOKUS: Torje Seljeset gikk første etappe for Norge.

Hornindal-talent med første VM-medalje

17 år gamle Torje Seljeset fra Hornindal flyttet i høst til Lillehammer for å satse på kombinert ved Norges Toppidrettsgymnas. Det har så langt båret saftige VM-frukter. I helga tok han sølv i stafetten under junior VM i Zakopane i Polen.

Publisert Sist oppdatert

HORNINDAL/LILLEHAMMER:

– Det var utrolig kjekt. Jeg har hatt en liten drøm om å ta medalje der. Litt overraskende, men veldig artig, sier 17-åringen.

Dette var hans første konkurranse med flagget på brystet.

– Det var en litt annerledes følelse å representere Norge i et mesterskap. Det var litt nerver, men jeg følte jeg klarte å holde de i sjakk, sier stortalentet.

FRA VENSTRE: Eldar Johan Strøm, Torje Seljeset, Per Einar Skjæret Strømhaug og Sebastian Østvold.

Sterk sesong

Denne sesongen har Seljeset sanket én førsteplass og totalt ni pallplasser. Foreløpig leder han B-klassen i norgescupen og ligger godt an til å vinne. Ungutten påpeker at han har hatt et godt utbytte av å flytte til Lillehammer.

– Etter at jeg flytta til Lillehammer i høst har jeg hatt god fremgang på hopptreningen. I forhold til da jeg bodde hjemme og måtte reise langt for å hoppe på ski, så hjalp det veldig å ha bakken to minutter unna. Det er veldig artig å få det til så bra. Jeg har hatt stor suksess både sommer og vintersesongen.

– Nå er det to uker til jeg skal til Finland på europeisk ungdoms OL. Det blir veldig gøy. Jeg har et mål om å ta en individuell medalje i Junior-VM.

GOD OG VARM: Seljeset prioriterte en god oppvarming før rennet på lørdag.

Hva er målet på lang sikt?

– Verdenscupen sammenlagt er veldig stort. Da har du vært den beste kombinertløperen gjennom et helt år. Det er nok det største målet, avslutter honndølen selvsikkert.

Powered by Labrador CMS