KLARE INSTRUKSJONER: Forrige uke spilte Hovdebygda sin første treningskamp. Treningen tirsdag startet med en oppsummering fra trener Even Lillenes.

Hovdebygda IL med nytt damelag

Tirsdag kveld var det igjen klart for fotballtrening til det nyoppstartede damelaget, Hovdebygda. For både treneren og spillerne er dette laget ekstra spesielt. 

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: – Det er veldig spennende med noe nytt og kunne skape historie. Alle får en ny start. Det er veldig morsomt. Vi har likevel tenkt til å satse høyt. Øvre halvdel av 4. divisjon er målet, ler en av spillerne, Tuva Lillenes. 

På nyåret startet Hovdebygda opp et nytt damelag. Sist de hadde damelag var i 2001. Denne sesongen skal de spille i 4. divisjon. I januar og februar trener laget i Sparebank1-hallen i Volda. 

Ifølge hovedtrener for laget, Even Lillenes, var det damene selv som tok initiativ til å starte opp laget:

– Damene ville selv starte opp et nytt lag. Da har vi prøvd å legge til rette deretter.

– Jeg brenner for damefotball. Jeg mener dame- og jentefotballen generelt ikke blir prioritert slik den burde blitt. Dette er også mye av grunnen til at jeg er her i dag, fortsetter Lillenes. 

FAR OG DATTER: Mens Even Lillenes styrer skuta som trener, er datteren, Tuva, spiller for laget.

– Målet er at vi skal ha det gøy, samtidig som at vi klarer å yte sportslig, sier Tuva Lillenes. 

Hun forteller at spillerne for det meste er studenter og at de har vært opp mot 15-16 spillere på trening. Lillenes er klar på at dette laget betyr mye for henne:

– Dette betyr veldig mye. Vi gleder oss til sesongstart, og ser frem til å spille mot andre lag. Vi skal ha lagfest nå til helgen og det gleder vi oss veldig til!

SAMLES SOM STUDENTER: Elisabeth Pilskog er glad for at et mer student-basert kvinnelag har startet opp.

En annen som ser frem til et nytt år med et nytt lag er spilleren Elisabeth Pilskog. Hun ser frem til en sesong med det hun omtaler som en god gjeng:

– Veldig kjekt. Jeg synes vi er en god gjeng. Jeg håper vi alle kan være gode venner og kan ha det fint sammen på banen. Vi skal ha kamp nå i april, og det ser jeg virkelig frem til.

Hovdebygda er fortsatt åpne for nye spillere til laget. 

Se video fra saken her:

Powered by Labrador CMS