Tirsdag holdt stortingspartiene stand på Høgskulen i Volda, etter invitasjon fra Studentparlamentet.

Høyre og Fremskrittspartiet var de eneste som ikke møtte opp for å sanke stemmer fra studentene

Tirsdag var stortingspartiene på Høgskulen i Volda for å drive valgkamp. Høyresiden var dårlig representert, da både Fremskrittspartiet og Høyre uteble fra arrangementet.

Publisert

– Jeg synes det er litt trist at ikke alle partiene er her. Men det er bra at de andre har møtt opp. Det viser at de bryr seg om studentene, mener Jenny Ulla (21).

Ulla er student ved Høgskulen i Volda, og i år kan hun endelig bruke stemmeretten sin i et stortingsvalg. Etter en prat med de forskjellige partiene på høyskolen, er hun helt sikker på hva hun skal stemme.

– Jeg synes det er mye greiere å gå opp til fjes og spørre hva de mener om mine hjertesaker. På internett kan politikk virke så svart/hvitt og det er litt skummelt. Her kan man se at det er mennesker som faktisk står bak disse meningene, sier Ulla.

Student Jenny Ulla (21) synes det er viktig å snakke med alle partiene, selv om man ikke alltid er enig i politikken.

Planen var å delta

– Vi ville selvfølgelig være der, og det hadde vi planlagt å være, forteller Hans Olav Myklebust fra Fremskrittspartiet Møre og Romsdal.

Myklebust forteller at de deltar på alle arrangementer de blir invitert til, men denne gangen ble det forfall i siste liten, og de klarte ikke å skaffe en erstatter.

Odd Harald Karlsen fra Høyre Møre og Romsdal kommer med samme forklaring på hvorfor de ikke var tilstede på høyskolen tirsdag.

– Han som skulle være der ble syk. Det er jo sånne ting som skjer, men det har ingenting med arenaen eller publikum å gjøre, forteller Karlsen.

– Viktig at studentene får et godt møte med politikken

For venstrepolitiker og førstekandidat for Møre og Romsdal, Lena Landsverk Sande, er den viktigste jobben de gjør på høyskolen å påvirke studentene til å stemme.

– Den største utfordringen med studentene er å få alle til å forstå hvor viktig det er å stemme. Det viktigste for oss er at alle bruker stemmeretten sin, forteller Lena Landsverk Sande, Møre og Romsdal Venstre sin førstekandidat.

Lena Landsverk Sande (V) svarer på spørsmål fra student Jenny Ulla (21).




Petter Wadstensvik fra Sosialistisk Venstreparti er femtekandidat i Møre og Romsdal, og student ved Høgskulen i Volda. Han forteller at studentene er en viktig målgruppe for dem.

– Det er utrolig viktig at flere stemmer og at studentene får et godt møte med politikken til å begynne med. Mange første- og andregangs-velgere stemmer ikke, så det er viktig at de får den sjansen til å bli kjent med politikken på personlig nivå, mener Wadstensvik.

Petter Wadstensvik (SV) er både stortingskandidat og student. Han håper at flere unge bruker stemmeretten ved årets stortingsvalg.

– Vi får vist demokratiet på sitt beste

Leder i Studentparlamentet ved Høgskulen i Volda, Trond-Fredrik Hoddevik, forteller at han inviterte stortingspartiene så studentene fikk en mulighet til å bli kjent med partiene som stiller til valg.

– Studentene får mulighet til å spørre om hjertesakene sine og ellers bli introdusert til politiske tema som partier selv er svært engasjert i. Når partiene er her, så får vi vist demokratiet på sitt beste, og partiene får vise hvor engasjert de bryr seg om studentmassen som en velgergruppe, forteller Hoddevik.

Powered by Labrador CMS